nowmag.gr

Ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι το X (πρώην Twitter), θα αποκρύπτει το σε τι έχουν κάνει like οι χρήστες της πλατφόρμας

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας εικόνας των ανθρώπων, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη, με ορισμένους πολιτικούς και διασημότητες να έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν επικρίσεις για like σε πορνογραφικά tweets στην πλατφόρμα.

«Είναι σημαντικό να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να κάνουν like σε αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση επειδή το κάνουν» ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτηση του στο Χ, απαντώντας σε ερώτηση ενός χρήστη της πλατφόρμας.

Ο βρετανικός Independent σημειώνει πως τον Μάιο ο διευθυντής μηχανικής του X, Χαοφέι Γουάνγκ, δήλωσε ότι η αλλαγή έρχεται για να βοηθήσει τους χρήστες του ιστότοπου να «προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα τους» και ότι ορισμένοι χρήστες δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν like σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στον ιστότοπο από φόβο αντιποίνων.

«Ναι, κάνουμε τα likes ιδιωτικά. Τα δημόσια likes δίνουν κίνητρα για λάθος συμπεριφορά. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αποθαρρυμένοι από το να κάνουν like σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι “ακραίο”, φοβούμενοι αντίποινα από trolls ή για να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα τους.

Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε like χωρίς να ανησυχείτε για το ποιος μπορεί να το δει. Επίσης, μια υπενθύμιση ότι όσο περισσότερες αναρτήσεις σας αρέσουν, τόσο καλύτερος θα γίνεται ο αλγόριθμος For you» είχε σημειώσει ο Γουάνγκ.

Από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το Twitter -όπως ήταν τότε γνωστό- στα τέλη του 2022, έχει χαλαρώσει τον έλεγχο του περιεχομένου στον ιστότοπο και έχει επιτρέψει πιο αμφιλεγόμενο υλικό στην πλατφόρμα, στο πλαίσιο της υποστήριξής του για «απόλυτη ελευθερία του λόγου».

Πηγή: fortunegreece.com

You May Like This