nowmag.gr

Το ECSM ή αλλιώς European Cyber Security Month και το NCSAM ή αλλιώς National Cyber Security Awareness Month, είναι μία καμπάνια κυβερνοασφαλείας η οποία γίνεται τον μήνα Οκτώβριο και έχει σκοπό να ενημερώσει, να διαφημίσει την κυβερνοασφάλεια, να προστατέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αλλά και να αποτρέψει επιθέσεις και άλλες κακόβουλες ενέργειες.

Τι είναι η Κυβερνοασφάλεια;

Η Κυβερνοασφάλεια είναι η τέχνη της προστασίας των υπολογιστών, των server, των κινητών και εν γένη όλων των ηλεκτρικών συσκευών που έχουν λειτουργικό σύστημα και μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Κάποιες κατηγορίες της Κυβερνοασφαλείας είναι:

Η ασφάλεια του Δικτύου, η οποία αφορά την ασφάλεια ενός δικτύου υπολογιστών από τους κακόβουλους χρήστες ή ενέργειες.
Η ασφάλεια των Εφαρμογών, η οποία εστιάζει στην προστασία των λογισμικών και των συσκευών, καθώς μία μολυσμένη εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά όχι μόνο στους δημιουργούς της εφαρμογής, αλλά και σε όλους όσους έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.
Η ασφάλεια των Πληροφοριών, είναι ο κλάδος της κυβερνοασφαλείας που ασχολείται με την προστασία και διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 

Το μέγεθος των Κυβερνοαπειλών

Πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως, δαπανούνται για την εξέλιξη της κυβερνοασφαλείας και γενικά για τον αγώνα ενάντια στους κακόβουλους χρήστες που προσπαθούν να βλάψουν τον κόσμο.

Μελέτες έδειξαν ότι οι λόγοι που κάποιος χρήστης γίνεται κακόβουλος χάκερ είναι:

– Για οικονομικούς λόγους
– Για πολιτικούς λόγους
– Για να προκαλέσουν φόβο και πανικό

Τι μπορείτε να μάθετε από τις Κυβερνοκαμπάνιες

– Κατά την διάρκεια της καμπάνιας, μπορείτε να αποκομίσετε γνώσεις σχετικά με τις ενημερώσεις που γίνονται για διάσημες απειλές, όπως είναι το SWAPGS, το Bluekeep, τα Zero-Day του Internet Explorer αλλά και πολλά άλλα.
– Θα ενημερωθείτε πλήρως για όλες τις απειλές που καραδοκούν στον κόσμο του διαδικτύου και τον βαθμό επικινδυνότητας τους.
– Θα ενισχύσετε τις γνώσεις σας σε όλα τα θέματα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια.
Εάν έχετε παιδιά, θα μάθετε πως μπορείτε να τα προστατεύσετε από το Ίντερνετ.

Ποιοι είναι οι στόχοι του μήνα Κυβερνοασφαλείας;

Οι στόχοι του μήνα κυβερνοασφαλείας είναι:
– Να δημιουργηθεί μία ισχυρή συνεργασία ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια.
– Να διαφημίσουν την σωστή μεριά της χρήσης των υπολογιστών.
– Να προωθήσουν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
– Να τραβήξουν την προσοχή των Μέσω Ενημέρωσης με σκοπό να καθιερωθεί ο μήνας κυβερνοασφαλείας ενεργά στις ζωές των πολιτών.

Η καμπάνια κυβερνοασφαλείας του 2019

Η καμπάνια κυβερνοασφαλείας του 2019 αφορά την καθημερινή cyber hygiene, και τους τρόπους με τους οποίους θα παραμείνετε ασφαλείς, εφόσον εφαρμόζετε καθημερινά κάποιες απλές τεχνικές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την cyber hygiene καμπάνια:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7FK-GebnLkw

 

bitdefender.gr

You May Like This