Ο Ιδρυτής του οργανισμού Industry Disruptors – Game Changers Μιχάλης Στάγκος, συμμετείχε στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στον ιστορικό χώρο της “Achaia Clauss” στην Πάτρα.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης του, κατά τη συζήτηση πάνελ με θέμα «Καινοτομία, Επενδύσεις, Εξωστρέφεια – Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την περιφέρεια», ο κ. Στάγκος υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας και η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία αποτελούν προϋποθέσεις για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και απαιτούν γενναίες επενδύσεις και διάθεση πόρων σε αυτό που ονομάζουμε οικοσύστημα καινοτομίας προκειμένου η Ελλάδα να δρέψει τους καρπούς της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται σταθερά βήματα για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της έρευνας και την εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της και γενικότερα για τη στροφή της παραγωγής προς ένα μοντέλο έντασης γνώσης.
Στη συνέχεια ο κ. Στάγκος συντόνισε συζήτηση πάνελ στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, ο Αντιπρόεδρος της «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ» και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, κ. Κλεομένης Μπάρλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Enterprise Greece», κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας «Coffee Island», κ. Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Κρίνος», κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος.
Στο πάνελ συζητήθηκαν προτάσεις αναφορικά με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την ελληνική οικονομία αλλά και οι ενέργειες που απαιτούνται για τη μετάβαση σε αυτό. Επιπλέον αναφέρθηκε η ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και τις επιχειρήσεις ενώ τονίστηκε η ανάγκη για συμπράξεις που θα μπορούσαν ειδικότερα να αναδείξουν την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου με έμφαση τόσο στις διαπεριφερειακές όσο και στις διακρατικές επιχειρηματικές συνεργασίες
Join the Conversation →