nowmag.gr

Η Apple θα παράγει μαζικά τις δικές της οθόνες microLED στο πλαίσιο του σχεδίου της να απεξαρτηθεί σταδιακά από τους προμηθευτές της – στη δεδομένη περίπτωση από τη Samsung.

Σύμφωνα με πηγές του Nikkei Asia, η Apple έχει ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη microLED την τελευταία δεκαετία και μόλις ξεκινήσει η παραγωγή, θα εκτελέσει η ίδια το κρίσιμο βήμα «μαζικής μεταφοράς» της διαδικασίας κατασκευής, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση τουλάχιστον δεκάδων χιλιάδων μικροσκοπικών τσιπ microLED σε υποστρώματα.

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει τα μικροσκοπικά τσιπ microLED απευθείας σε γκοφρέτες και θα συνεργαστεί με την ams-Osram για τα εξαρτήματα microLED, την LG Display για τα υποστρώματα και την TSMC για τις γκοφρέτες 12 ιντσών. Αυτή η διαδικασία φέρεται να διεξαχθεί στις μυστικές εγκαταστάσεις Ε&Α της Apple στην περιοχή Longtan στην πόλη Taoyuan της βόρειας Ταϊβάν.

Η Apple έχει ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης που εργάζονται στις οθόνες στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία και λέγεται ότι έχει σχεδιάσει όχι μόνο τα ολοκληρωμένα κυκλώματα προγραμμάτων οδήγησης για τις οθόνες microLED, αλλά και μέρος του ίδιου του εξοπλισμού παραγωγής για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας μαζικής μεταφοράς.

Kαθώς το κόστος κατασκευής είναι υψηλότερο, η Apple θα αρχίσει να κυκλοφορεί την τεχνολογία με το Apple Watch Ultra πριν φτάσει στη μαζική παραγωγή οθονών microLED για iPhone.

«Το απόλυτο σχέδιο της Apple είναι να εισαγάγει τις τεχνολογίες στο iPhone της, που είναι η βασική πηγή εσόδων της και έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο, για να δικαιολογήσει τις επενδύσεις με τα χρόνια», είπε μια από τις πηγές που είδε δείγματα της οθόνης microLED της εταιρείας.

Η τεχνολογία οθόνης θα επιτρέψει υψηλότερη φωτεινότητα, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, βελτιωμένη αναλογία αντίθεσης και άλλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα τρέχοντα iPhone με οθόνες OLED.

Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/5/2023)

You May Like This