nowmag.gr

Οι ΗΠΑ φαίνεται πως συνεχίζουν τον πόλεμο προς την κινεζική Huawei με κάθε μέσω, με νέες αναφορές για πιέσεις προς Ευρώπη και Νότια Κορέα. Ασύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Yonhap News Agency οι ΗΠΑ πιέζουν τις αρχές της Νότιας Κορέας να εγγραφούν πλήρως στη λεγόμενη πρωτοβουλία “Clean Network” κατά τη διάρκεια μίας πολύωρης συνομιλίας μεταξύ των πολιτικών των δύο εθνών.

Σύμφωνα με το Clean Network, οι δύο πάροχοι SK Telecom και KT θεωρούνται “καθαροί πάροχοι” από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την άλλη, το πρόβλημα είναι ο πάροχος LG Uplus, καθώς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί εξοπλισμό της Huawei. Η στάση της Νότιας Κορέας μέχρι σήμερα είναι πως οι ιδιωτικές εταιρείες είναι υπεύθυνες στο να αποφασίζουν από που προμηθεύονται εξοπλισμό και όχι η κυβέρνηση.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικός της χώρας δήλωσε πως συμφώνησε να συνεργαστεί στενά με τις αρχές των ΗΠΑ σε τεχνολογικά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του δικτύου 5G, αναιρώντας τη μέχρι τώρα πολιτική της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα πιέσει όσους παρόχους που χρησιμοποιούν ακόμα εξοπλισμό της Huawei.

Επίσης, οι ΗΠΑ φαίνεται πως προσπαθούν να πείσουν τους φορείς στην Ευρώπη να απορρίψουν τις υποδομές cloud που παρέχονται από κινέζους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Huawei. Η ιστοσελίδα Bloomberg αναφέρει ότι εκπρόσωποι των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τους CEO της Deutsche Telekom και Masmovil μέσα στις προηγούμενες ημέρες.

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερώσουν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ τους Ευρωπαίους και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους σχετικά με θέματα ασφαλείας που σχετίζονται με τη χρήση κινέζων προμηθευτών, για θέματα που αφορούν κέντρα δεδομένων και υποδομές του cloud. Βέβαια, σίγουρα θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις, με την Αμερική να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τη Huawei και να συνεχίζει τον πόλεμο κατά της εταιρείας

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/10/2020)

You May Like This