nowmag.gr

Πρόσημο τεχνολογίας και καινοτομίας έχει το Innovation and Competition Act των ΗΠΑ που κάνει λόγο για επενδύσεις 250 δισ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φιλοδοξεί να κάνει τις ΗΠΑ ευθέως ανταγωνιστικές προς την Κίνα στο θέμα των τεχνολογικών προϊόντων.

Το σχέδιο νόμου του αμερικανικού Κονγκρέσου προβλέπει την επένδυση 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα 52 από αυτά να έχουν ως στόχο τους την ενίσχυση της κατασκευής μικροεπεξεργαστών στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ενώ τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια θα κατευθυνθούν προς τις εφαρμοσμένες επιστήμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις στην κατασκευή τεχνολογικών προϊόντων αυξάνονται σε ποσοστό 30%, σε σχέση με το παρελθόν.

Ένα ποσό 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί στην μετατροπή των αμερικανικών πόλεων σε τεχνολογικούς κόμβους, με τη δημιουργία υποδομών και θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας. Ειδικοί σχολιάζουν ότι αυτή η κίνηση του Κογκρέσου έχει ως στόχο της να βοηθήσει τους αμερικανικούς κολοσσούς, όπως είναι η Apple, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της έλλειψης επεξεργαστών που έχει προκύψει.

Πηγή:  techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/6/2021)

You May Like This