nowmag.gr

Μπορεί η Meta να δήλωσε διατεθειμένη να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη, αλλά οι θεσμοί δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Μάλιστα, κάποιες ευρωπαϊκές φωνές εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό θα ήταν… καλοδεχούμενο.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη ζητά από την Meta να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία που προβλέπει τη χρήση ευρωπαϊκών data centers για τις υπηρεσίες που συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες τους, έκανε την Meta να απειλήσει με κλείσιμο του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη. Η νομοθεσία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, αφού βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά ήδη έχει κάνει μεγάλους παίκτες της κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Meta, να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ήδη τα διεθνή μέσα φιλοξενούν δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών που θεωρούν ότι η ζωή μετά το Facebook και το Instagram, απλώς… συνεχίζεται. Το κλίμα που εκφράζεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ότι οι απειλές της Meta δεν μπορούν να πιάσουν τόπο. Το ζητούμενο είναι οι ευρωπαϊκές οικονομίες να εκφράζουν ένα αρραγές μέτωπο αναφορικά με τους κανόνες που θα τεθούν σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στο Internet.

Πηγή: techblog.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 9/2/2022)

You May Like This