nowmag.gr

Παρά τα προβλήματα της παραγωγής ελέω πανδημίας, το PlayStation 5 έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 4,5 εκατ. σε πωλήσεις από τον Νοέμβριο που είχαμε το επίσημο παγκόσμιο λανσάρισμα. Τα νούμερα αντιστοιχούν μάλιστα σε αυτά που είχε καταφέρει να φτάσει το PS4 κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του. Συνδυαστικά με τις 1,4 εκατ. πωλήσεις του PS4, το gaming τμήμα της Sony έκανε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του με κέρδη που έφτασαν τα 8,4 δισ. δολάρια, κάτι που αποτελεί 40% αύξηση σε ετήσια βάση.

Τα κέρδη έφτασαν τα 763 εκατ. δολάρια, με αύξηση 50% σε ετήσια βάση, κάτι που οφείλεται στις πωλήσεις παιχνιδιών (4,6 δισ. δολάρια) κυρίως, ενώ οι πωλήσεις του hardware έφτασαν τα 2,3 δισ. δολάρια. Οι συνδρομές PlayStation Plus μαζί με άλλα κέρδη από το δίκτυο της εταιρείας επίσης σημείωσαν αύξηση στα κέρδη κατά 9%.

Συνολικά, πέρα από το PlayStation, τα έσοδα της Sony είδαν ελαφρά μείωση, με τα λειτουργικά έσοδα όμως να αυξάνονται κατά 25,4% (1 δισ. δολάρια). Επίσης τα έσοδα από τον τομέα της τηλεόρασης αυξήθηκαν και παράλληλα μειώθηκαν τα λειτουργικά κόστη του τμήματος κινητής.

Για ένα ακόμα τρίμηνο, το gaming τμήμα της Sony, το PlayStation, ηγείται της θετικής πορείας της εταιρείας.

Πηγή: zougla.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/2/2021)

You May Like This