nowmag.gr

Ξεκίνησε η ψηφιακή διεξαγωγή της embeddedworld, της πιο εξειδικευμένης εμπορικής έκθεσης στον κόσμο για τεχνολογία ενσωματωμένων έξυπνων συστημάτων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Τι είναι όμως σε απλά λόγια τα ενσωματωμένα συστήματα?

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα ενσωματωμένα συστήματα, παρόλο που, αρχικά, είχαν εμφανιστεί ως συσκευές, ή προϊόντα χαμηλών επιδόσεων (όπως ρολόγια και ηλεκτρονικοί υπολογιστές τσέπης), σήμερα χρησιμοποιούνται σε αρκετά πολύπλοκες συσκευές με αυξημένες απαιτήσεις σε επιδόσεις, όπως π.χ. είναι τα φορητά τερματικά πολυμέσων, ή οι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί. Έτσι, τα ενσωματωμένα συστήματα έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινής ζωής των περισσότερων ανθρώπων (στις τεχνολογικά αναπτυγμένες κοινωνίες) και, μάλιστα, μερικές φορές τα χρησιμοποιούν χωρίς καν να το γνωρίζουν. Γι’ αυτό το λόγο, αρκετοί ερευνητές έχουν χαρακτηρίσει τα ενσωματωμένα συστήματα ως επανάσταση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα ενσωματωμένα συστήματα τα συναντάμε παντού. Αν και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι καθημερινά κατασκευάζονται εκατομμύρια υπολογιστές σε όλον τον κόσμο, αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι ότι κατασκευάζονται πολλά περισσότερα (δισεκατομμύρια) ενσωματωμένα συστήματα για ένα πλήθος διαφορετικών λειτουργιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ενσωματωμένα συστήματα δεν τα βλέπουμε αφού είναι ‘ενσωματωμένα’ στις ψηφιακές συσκευές. Έχει υπολογιστεί ότι στις τεχνολογικά αναπτυγμένες κοινωνίες, αν και μόνον ένα ποσοστό 40% διαθέτει προσωπικό υπολογιστή, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 30 ενσωματωμένα συστήματα.

Είτε πρόκειται για ασφάλεια, είτε για ηλεκτρονικά συστήματα, κατανεμημένη νοημοσύνη, τεχνολογία IoT (Internet of Things), e-mobility είτε για ενεργειακή απόδοση, η ψηφιακή διοργάνωση της embeddedworld Exhibition&Conference 2021 είναι το απόλυτο γεγονός το οποίο σάς δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με ολόκληρο τον κόσμο των ενσωματωμένων συστημάτων. Εδώ θα ανακαλύψετε καινοτομίες, θα γνωρίσετε ειδικούς και θα αποκτήσετε νέους πελάτες. Θα βρείτε προϊόντα από ολόκληρο το φάσμα της πληροφορικής,  από ηλεκτρονικές εφαρμογές, hardware και λογισμικά, μέχρι σχεδιασμό και ανάπτυξη συστημάτων, υπηρεσίες πιστοποίησης και εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο:

www.embedded-world.de/en

You May Like This