nowmag.gr

Η Google ενδέχεται να κυκλοφορήσει το Android 16 πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, με νέα στοιχεία που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το Android Aythority να υποδηλώνουν μια πιθανή κυκλοφορία το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από το τυπικό μοτίβο της εταιρείας, καθώς οι νέες εκδόσεις του Android κυκλοφορούν συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου.  Ιστορικά, η Google έχει διατηρήσει ένα αρκετά σταθερό χρονοδιάγραμμα για τις μεγάλες ενημερώσεις του Android, με το Android 15 να κυκλοφορεί στις αρχές Οκτωβρίου του 2023. Προηγούμενες εκδόσεις, όπως το Android 14 και το Android 13, κυκλοφόρησαν ομοίως στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Ωστόσο, η Google έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που δουλεύει πίσω από τα παρασκήνια, υιοθετώντας πρόσφατα ένα νέο μοντέλο που της επιτρέπει να κυκλοφορεί ταχύτερα ενημερώσεις για την πλατφόρμα. Ειδικότερα, το νέο μοντέλο επιτρέπει στους προγραμματιστές της Google να εργάζονται σε ένα ενιαίο κύριο branch και να εφαρμόζουν feature flags για συγκεκριμένες ενημερώσεις, επιταχύνοντας ενδεχομένως τον ρυθμό ανάπτυξης και κυκλοφορίας ενημερώσεων.

Η σαφέστερη ένδειξη αυτής της αλλαγής προέρχεται από αναφορές που βρέθηκαν από το μέσο στο έγγραφο ορισμού συμβατότητας (CDD) για το Android 15, όπου υπήρχαν αναφορές για το «25Q2» ως την επόμενη έκδοση του Android. Πρόσθετα σχόλια από προγραμματιστές στο Android Open Source Project (AOSP) το υποστηρίζουν περαιτέρω αυτό, επισημαίνοντας το «25Q2» για την επόμενη σημαντική ενημέρωση, που πιστεύεται ότι θα είναι το Android 16.

Φυσικά, το 25Q2 σημαίνει εντός του δεύτερου τριμήνου του 2025, πιθανώς γύρω στον Ιούνιο. Ίσως η Google θέλει να ευθυγραμμίσει την κυκλοφορία του Android 16 με το ετήσιο Google I/O σόου της, ενώ το νέο χρονοδιάγραμμα σημαίνει πως τα επόμενο Pixel τηλέφωνα θα κυκλοφορούν από την πρώτη στιγμή με την τελευταία έκδοση του Android, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τα iPhone της Apple που πάντα έρχονται συγχρόνως με τη νεότερη αναβάθμιση του iOS.

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 2/10/2024)

You May Like This