Η TeamViewer ανακοίνωσε το νέο μοντέλο TeamViewer IoT software που αναλύει big data και μαθαίνει ανεξάρτητα, επεκτείνοντας έτσι τις λύσεις IoT και προσφέροντας έναν τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στη συντήρηση.
Μέχρι τώρα, οι πελάτες της TeamViewer στο πεδίο IoT ήταν σε θέση να διαβάσουν αισθητήρες, να ρυθμίσουν συναγερμούς και να συνδεθούν απευθείας σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Τώρα προστίθεται μια έξυπνη επέκταση στον τομέα της πρόβλεψης συντήρησης. Αυτό βοηθά στη μείωση των χρόνων διακοπής λειτουργίας και, επομένως, εξοικονόμηση κόστους
Στο παρελθόν, τα μηχανήματα επισκευάζοντας αφού είχαν βλάβη (Reactive Maintenance). Εδώ και αρκετό καιρό, τα μηχανήματα συντηρούνται σε σταθερό κύκλο, ανεξάρτητα από το αν είναι ελαττωματικά ή όχι (προληπτική συντήρηση). Και μόνο πρόσφατα έχει χρησιμοποιηθεί προγνωστική συντήρηση, κυρίως με βάση καθαρά σύνολα δεδομένων με σταθερούς κανόνες.
Η TeamViewer κάνει ένα βήμα πιο πέρα και προσφέρει ανάλυση που υποστηρίζεται από AI για τα δεδομένα που προκύπτουν. Οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης μπορούν έτσι να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό προηγούμενων άγνωστων προτύπων και για τη διάγνωση επικείμενων βλαβών μηχανής σε πρώιμο στάδιο. Η ανάγκη εντοπισμού επικείμενων αποτυχιών είναι προφανής: κάθε ώρα μη προγραμματισμένου χρόνου διακοπής κοστίζει κατά μέσο όρο 250.000 δολάρια.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μοναδική βιβλιοθήκη ανώνυμων δεδομένων μηχανήματος και, συνεπώς, να παρέχουμε σε κάθε πελάτη μία βιβλιοθήκη Πρόβλεψης συντήρησης πρόσβαση σε ήδη υπάρχουσες γνώσεις. Οι πελάτες μας μπορούν να μειώσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας τους από την πρώτη μέρα, και με κάθε επιπλέον ημέρα ο αλγόριθμος μαθαίνει να βελτιώνεται υπολογίζουμε συγκεκριμένες παραμέτρους, καθιστώντας την προβλέψιμη συντήρηση ακόμα πιο ακριβή. Το τμήμα συντήρησης είναι υπεύθυνο για έως και το 60 τοις εκατό των λειτουργικών δαπανών. Φιλοδοξία μας είναι να μειώσουμε αυτό το στοιχείο κόστους μέσω ανάλυσης των δεδομένων της συσκευής που βασίζεται σε AI», εξηγεί ο Lukas Baur, Vice Πρόεδρος IoT της TeamViewer.
Πηγή: naftemporiki.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/9/2020)
Join the Conversation →