nowmag.gr

Η νέα χρεωστική κάρτα συνδέεται απευθείας με πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, διευκολύνοντας τη χρησιμοποίησή τους για καθημερινές συναλλαγές.

Η κάρτα θα επιτρέπει στους κατόχους να πραγματοποιούν συναλλαγές σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών να συνεργάζεται με την πλατφόρμα fintech Mercuryo.

Καθώς οι άνθρωποι που κατέχουν πλέον κάποιου είδους κρυπτονόμισμα υπερβαίνουν πλέον τα 500 εκατομμύρια, η σύνδεσή τους με χρεωστικές κάρτες καθημερινής χρήσης σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με τη νοοτροπία διατήρησής αυτών των κρυπτονομισμάτων πάση θυσία, η οποία χαρακτηρίζει ορισμένους επενδυτές.

Μέσω δελτίου τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Mercuryo, η ομάδα παρουσίασε την κάρτα με την εύστοχη ονομασία «Spend» λέγοντας ότι «αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των πραγμάτων”.

Πιο συγκεκριμένα, περιγράφεται ως μια κάρτα η οποία «Παρέχει έναν γρήγορο, οικονομικά αποδοτικό και παγκοσμίως αποδεκτό τρόπο μετατροπής και δαπάνης κρυπτονομισμάτων απευθείας από τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια τους, παρακάμπτοντας την ανάγκη για παραδοσιακούς μεσάζοντες. Και ακριβώς όπως οι φυσικές κάρτες στα παραδοσιακά πορτοφόλια δίνουν στους χρήστες αγοραστική δύναμη και δυνατότητες λήψης αποφάσεων, οι εικονικές χρεωστικές κάρτες προσφέρουν στους κατόχους κρυπτονομισμάτων τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με τρόπο απλό, στις καθημερινές συναλλαγές».

Όπως και οι κανονικές χρεωστικές κάρτες, η κρυπτοκάρτα Spend θα έχει δυνατότητες ενσωμάτωσης με το Google Pay και το Apple Pay. Είναι επίσης συμβατή με μια σειρά από οικοσυστήματα blockchain, όπως τα Ethereum, Solana, Injective, Near, Polkadot και άλλα.

«Δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να μετατρέπουν και να ξοδεύουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία με πρωτοφανή ευκολία και ευελιξία, είτε κάνουν online αγορές, είτε πληρώνουν για υπηρεσίες, είτε στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό, είτε ακόμη και διαχειρίζονται τα οικονομικά τους εν κινήσει», αναφέρει η ομάδα της Mercuryo.

Η κάρτα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε όσους βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, αλλά υπάρχουν σχέδια για την εξάπλωσή της και σε άλλες περιοχές, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται στα σκαριά περαιτέρω συνεργασίες.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/9/2024)

You May Like This