nowmag.gr

Η Google προσθέτει στα Pixel πολλές δυνατότητες που το stock Android δεν έχει. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το Safety Check, το οποίο κρατάει ενήμερους φίλους και συγγενείς για το αν ο χρήστης της συσκευής χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια.

Στην ουσία είναι ένα εργαλείο που ενημερώνει συγκεκριμένα άτομα αν κάτι πάει στραβά και μπορεί να φανεί χρήσιμο σε διάφορες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη μακρά παραμονή σε χώρους εκτός σπιτιού και ο χρήστης θέλει να έχει ένα επιπλέον μάτι πάνω του, σε περίπτωση ανάγκης.

Κατά την ενεργοποίηση και ρύθμιση του Safety Check, ο κάτοχος του Google Pixel ρυθμίζει μία αντίστροφη μέτρηση, μετά επιλέγει τα άτομα που θέλει να ενημερωθούν αν συμβεί κάτι, και ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση.

Αν ο χρήστης δεν απενεργοποιήσει την αντίστροφη μέτρηση πριν μηδενίσει το χρονόμετρο, η συσκευή καλεί τις επιλεγμένες επαφές και μοιράζεται μαζί τους την τοποθεσία του χρήστη, καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ή μπορεί ο κάτοχος να κλείσει τη σχετική ειδοποίηση αν είναι ασφαλής.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/11/2022)

You May Like This