nowmag.gr

Σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ, η Apple αναμένεται να προσθέσει θύρα USB-C στα iPhone 15, αντικαθιστώντας τη θύρα Lightning. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα iPhone θα διαθέτουν ίδια θύρα με άλλα προϊόντα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλες οι δυνατότητες της θα είναι διαθέσιμες σε κάθε αξεσουάρ ή φορτιστή που θα συνδέετε στο smartphone. Κλασική Apple.

Σύμφωνα με έναν κάπως πρόχειρο ισχυρισμό ενός χρήστη στο Weibo, η Apple έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλακέτα κυκλώματος συμβατή με το Lightning που θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη θύρα USB-C στα iPhone 15. Αυτό υποδηλώνει ότι το υλικολογισμικό θα περιορίσει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο η θύρα USB-C αλληλεπιδρά με ό,τι είναι συνδεδεμένο σε αυτήν. Ενδεχομένως, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Apple διατηρεί ένα πλήρως ιδιόκτητο οικοσύστημα Lightning Made-for-iPhone, παρόλο που το φυσικό σχήμα του συνδέσμου θα έχει αλλάξει.

Η Apple έχει κερδίσει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας εδώ. Η θύρα USB-C στο iPad, το τηλεχειριστήριο της Apple TV, και οι θύρες Thunderbolt στους διάφορους υπολογιστές Mac, δεν περιορίζονται μόνο στα πιστοποιημένα από την Apple αξεσουάρ. Οπότε, αν η φήμη είναι έστω και λίγο ακριβής, το πιθανότερο είναι ότι η θύρα των iPhone 15 θα υποστηρίζει βασικές λειτουργίες όπως φόρτιση κανονικής ταχύτητας με οποιοδήποτε τυπικό καλώδιο USB-C. Όμως, κάποιες πρόσθετες λειτουργίες, όπως η μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα ή η γρήγορη φόρτιση, πιθανώς θα είναι διαθέσιμες μόνο με πιστοποιημένα καλώδια και περιφερειακά.

Ο σκοπός μπορεί να είναι πιο καλοπροαίρετος από την κλασική τακτική της Apple να βγάζει τρελά κέρδη από τα αποκλειστικά πιστοποιημένα αξεσουάρ που πουλάει για τις συσκευές της. Η πλακέτα κυκλώματος Lightning θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην προς τα πίσω συμβατότητα, επιτρέποντας στα εκατομμύρια υπάρχοντα αξεσουάρ Lightning να εξακολουθούν να λειτουργούν στα iPhone 15 και τα νεότερα, μέσω της χρήσης ενός προσαρμογέα. Τα iPhone 15 και 15 Plus, σύμφωνα με φήμες, θα έχουν τυπική θύρα USB-C με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων USB-2, ενώ τα πιο high-end 15 Pro και 15 Pro Max θα υποστηρίζουν Thunderbolt 3 μέσω USB-C, επιτρέποντας γρήγορη μεταφορά δεδομένων και δυνατότητες προβολής 4K.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/2/2023)

You May Like This