nowmag.gr

Η υπηρεσία Apple Intelligence – η οποία δημιούργησε αίσθηση την περασμένη εβδομάδα όταν και παρουσιάστηκε στη WWDC, δεν θα είναι διαθέσιμη για να τη δοκιμάσουν οι προγραμματιστές μέχρι αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, τα πλήρη χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν από την Apple την περασμένη εβδομάδα, δεν αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και μέχρι τα μέσα του 2025 όπως αναφέρει το Bloomberg

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι περισσότερες AI λειτουργίες που αποτελούν μέρος του Apple Intelligence, δεν θα αποτελέσουν μέρος των πρώτων beta και public εκδόσεων των iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia. Όταν το λογισμικό κυκλοφορήσει τελικά αυτό το φθινόπωρο, θα έχει την ένδειξη “Preview”, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι δεν είναι έτοιμο για μια πλήρη κυκλοφορία. Θα λειτουργεί μόνο σε ένα υποσύνολο συσκευών της Apple και θα υποστηρίζει μόνο τα αγγλικά (US English) ως γλώσσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για να χρησιμοποιήσουν τις προσφερόμενες λειτουργίες.

Η κεντρική παρουσίαση στο Worldwide Developers Conference της περασμένης εβδομάδας δεν αντικατόπτριζε επίσης τα ακριβή χαρακτηριστικά που θα φτάσουν στους τελικούς χρήστες το φθινόπωρο. Αντ’ αυτού, η Apple έδωσε γνωστοποίησε έναν οδικό χάρτη για το τι έρχεται στα τέλη του 2024 και το πρώτο μισό του 2025. 

Η στρατηγική αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την Apple. Για χρόνια, η εταιρεία παρουσίαζε χαρακτηριστικά στο WWDC τα οποία θα έκαναν την εμφάνισή τους το φθινόπωρο -συνήθως το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, αλλά μερικές φορές η εταιρεία έπρεπε να καθυστερήσει την κυκλοφορία κάποιων σημαντικών λειτουργιών, η ανάπτυξη των οποίων είχε καθυστέρηση. Αυτή τη φορά, η Apple διαμηνύει στους χρήστες – μέσω της ιστοσελίδας της, των διαδικτυακών παρουσιάσεων στη WWDC αλλά και των ενημερώσεων σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, ότι οι νέες AI λειτουργίες της δεν θα ακολουθήσουν αυστηρό χρονοδιάγραμμα, μια αναφορά που δεν υπήρξε κατά την κεντρική παρουσίαση της εταιρείας τις 10 Ιουνίου.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/6/2024)

You May Like This