nowmag.gr

Σε μια ειδική εκδήλωση του ΟΣΕΘ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάστηκε ο Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Θεσσαλονίκης, προετοιμάζοντας την πόλη για τη λειτουργία του Μετρό και τις άλλες μεγάλες υποδομές που έρχονται. Παρόντες ήταν υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και τοπικοί φορείς, που συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισήμανε την ανάγκη για ένα συνδυασμένο σύστημα, όπου το Μετρό και τα λεωφορεία θα λειτουργούν αλληλοτροφοδοτούμενα. Στόχος είναι να επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών με ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό συγκοινωνιακό δίκτυο.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης του Μετρό και των απαλλοτριώσεων που απαιτήθηκαν. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις του Μετρό οφείλονται σε τοπικά ζητήματα και κάλεσε για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, παρουσίασε τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του Μετρό με ανασχεδιασμένες λεωφορειακές γραμμές, τη διοικητική αναδιάρθρωση του ΟΑΣΘ και την εφαρμογή Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ειδικότερα, το σχέδιο περιλαμβάνει βελτιώσεις στις υποδομές για περπάτημα, ποδηλασία και έξυπνα συστήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκος Κουρέτας, ανακοίνωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε λειτουργία στις 30 Νοεμβρίου, με στόχο την εξυπηρέτηση του 50% των μετακινήσεων μέσω δημόσιας συγκοινωνίας. Τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα υποστηρίξουν την κυκλοφορία και θα μειώσουν τη συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, παρουσίασε την ανασυγκρότηση του Οργανισμού με νέες ηλεκτρικές λεωφορειακές γραμμές και αναγνώρισε την ανάγκη συνεργασίας για την επιτυχή εφαρμογή του νέου μοντέλου μεταφορών.

Ο ΟΣΕΘ αναλαμβάνει τον ρόλο της εποπτείας και του σχεδιασμού του νέου συγκοινωνιακού χάρτη, που περιλαμβάνει τη διατήρηση και δημιουργία νέων λεωφορειακών συνδέσεων, την ελάφρυνση της κυκλοφορίας και την ενσωμάτωση των νέων σταθμών μετεπιβίβασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ThessTicket), των προσωποιημένων και ανώνυμων καρτών (ThessCard), και του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου, το οποίο θα επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση των επιβατών μέσω ψηφιακών εισιτηρίων, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία των μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/9/2024)

You May Like This