nowmag.gr

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, «ο Βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ», είναι η επόμενη ιστορική προσωπικότητα που θα μπορούσε να αναβιώσει σε μορφή ολογράμματος για ζωντανές εμφανίσεις από τη σουηδική εταιρεία ψυχαγωγίας Pophouse.

Με συνιδρυτή τον Μπγιορν Ούλβεους των του Abba, η Pophouse έχει συζητήσει με τους διαχειριστές των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας του Presley να τον επαναφέρουν σε μορφή ψηφιακού avatar για ζωντανές εμφανίσεις, αναφέρουν οι Financial Times σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Τα δικαιώματα για το έργο του Πρίσλεϊ τα έχει η Sony Music ενώ η πνευματική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας και κάθε ομοιότητας προς τον Πρίσλεϊ που χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς, ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Authentic Brands Group. (ABG).

Οι συζητήσεις μεταξύ Pophouse, Sony και ABG επικεντρώνονται σε μια εμπορική συνεργασία και όχι στην πώληση δικαιωμάτων μουσικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας, αναφέρουν παράγοντες με γνώση της υπόθεσης.

H περίπτωση Kiss

Αυτό σημαίνει ότι μια πιθανή συμφωνία θα είναι διαφορετική από την πρόσφατη απόκτηση έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων των δικαιωμάτων (μουσικής και εικόνας) του ροκ συγκροτήματος Kiss.

Πράγματι, η Pophouse θα δημιουργήσει ένα ζωντανό μουσικό σόου με είδωλα των μελών του Kiss, παρόμοιο με το Abba Voyage, το σόου του Λονδίνου που περιλαμβάνει ψηφιακές εκδοχές των μελών του ιστορικού σουηδικού συγκροτήματος που παίζουν τις επιτυχίες τους.

Δεν υπάρχει πάντως καμία βεβαιότητα προς το παρόν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσαν ευρισκόμενα άτομα κοντά στις συνομιλίες.

Ο Ούλβαους των Abba υπαινίχθηκε την επερχόμενη πιθανή συνεργασία σε ένα συνέδριο στο Βερολίνο νωρίτερα αυτόν το μήνα, λέγοντας ότι «θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Elvis. Θα ήθελα να δω τον νεαρό Έλβις να ζωντανεύει ξανά».

Οι θαυμαστές του Έλβις πάντως στο Λονδίνο θα έχουν τη ευκαιρία να δουν μια ολογραφική έκδοση του «βασιλιά» της ροκ σε μια παράσταση που ονομάζεται «Elvis Evolution» και θα ενσωματώνει εικονική πραγματικότητα με ολογραφικές προβολές.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/6/2024)

You May Like This