nowmag.gr

Τα παιχνίδια του Playstation για PC αποκτούν περισσότερες λειτουργίες και τρόπαια που συγχρονίζονται με κονσόλα PS5.

Η Sony παρουσιάζει ένα νέο overlay που συνδέει PlayStation με PC, με κοινά τρόπαια, ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του Ghost of Tsushima Director’s Cut, στις 16 Μαΐου. Είναι το πρώτο παιχνίδι που περνά από το PlayStation σε PC και χρησιμοποιεί το νέο overlay της Sony το οποίο, όπως το αντίστοιχο του Steam, θα προσφέρει πρόσβαση σε μια λίστα φίλων, Τρόπαια, Ρυθμίσεις και το λογαριασμό PlayStation του χρήστη.

“Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για Windows PC και θα είναι προσβάσιμη από το μενού εντός του παιχνιδιού ή, για όσους παίζουν με πληκτρολόγιο, πατώντας Shift+F1”, εξηγεί ο Τζούλιαν Χούιχμπρεχτς, σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο της Nixxes. Η Sony εξαγόρασε τη Nixxes το 2021 και έκτοτε αναθέτει στο στούντιο τη μεταφορά σε PC τίτλων όπως το Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man και Ratchet & Clank: Rift Apart.

To Ghost of Tsushima Director’s Cut είναι επίσης το πρώτο παιχνίδι που μεταφέρεται σε PC και υποστηρίζει το σύστημα των Τροπαίων από τις κονσόλες της Sony. “Όσο παίζετε το παιχνίδι, κερδίζετε τρόπαια, ακριβώς όπως στις κονσόλες PlayStation”, εξηγεί ο Χούιχμπρεχτς. “Το Ghost of Tsushima Director’s Cut σε PC χρησιμοποιεί το ίδιο σύνολο Τροπαίων όπως το παιχνίδι στις κονσόλες PlayStation 5″.

To overlay του PlayStation είναι προαιρετικό, κι αυτό είναι θετικό αν έχει κουραστεί κανείς από τα πολλά ανταγωνιστικά overlays που εμφανίζονται πλέον στα PC όταν τρέχουν διάφορους τίτλους.

Παράλληλα, το Ghost of Tsushima για PC θα υποστηρίζει το DLSS 3 της Nvidia, το FSR 3 της AMD και το XeSS της Intel για τη βελτίωση των γραφικών. Επίσης, προσφέρει πλήρη υποστήριξη για το χειριστήριο DualSense, με απτή ανάδραση και προσαρμοζόμενες σκανδάλες σε ενσύρματη σύνδεση. Αν διαθέτει κανείς ultrawide οθόνη, το Ghost of Tsushima θα υποστηρίζει αναλύσεις 21:9 και 32:9, ενώ υποστηρίζεται ακόμη και ανάλυση 48:9 σε τριπλή διάταξη οθονών.

Στις πολύ χαμηλές ρυθμίσεις (720p στα 30fps) θα χρειαστεί κανείς επεξεργαστή Intel Core i3-7100 ή AMD Ryzen 3 1200 και πάνω, κάρτα γραφικών τουλάχιστον GTX 960 4GB ή Radeon RX 5500 XT, 8GB RAM και 75GB αποθηκευτικού χώρου. Για όσους θέλουν να παίξουν στα 4Κ και τα 60fps, η Sony προτείνει Intel Core i5-11400 ή AMD Ryzen 5 5600 και πάνω, κάρτα γραφικών τουλάχιστον RTX 4080 ή Radeon RX 7900 XT και 16GB RAM.

Οι αυξανόμενες επενδύσεις της Sony στη μεταφορά τίτλων σε PC καταγράφονται λίγους μόλις μήνες αφότου η εταιρία ανακοίνωσε πως η υποστήριξη PSVR 2 για PC έχει περάσει στο στάδιο των δοκιμών, ενώ ο πρόεδρος της Sony, Χιρόκι Τοτόκι, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρίας στην αγορά των PC, λίγες μόλις ημέρες πριν ανακοινώσει η Sony την απόλυση περίπου 900 εργαζομένων της από τη διεύθυνση PlayStation. Η Sony άρχισε να χρησιμοποιεί τον τίτλο PlayStation PC το 2021, λίγους μήνες μετά την εξαγορά της Nixxes. Παράλληλα, έχει παρουσιάσει δική της σειρά gaming οθονών για PC και σταδιακά μεταφέρει όλο και περισσότερους τίτλους που αρχικά κυκλοφόρησαν αποκλειστικά για PlayStation σε PC.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/4/2024)

You May Like This