nowmag.gr

Δεύτερη μέρα των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum σήμερα, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;». 

Η τεχνολογία έχει φέρει πολύ ενθουσιασμό, αλλά η έλλειψη κατανόησης είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να καθυστερήσει την πρόοδο, δήλωσε η Carola Los Arcos Nagore, Politics & Government Outreach Manager, Southern Europe, Meta. «Το metaverse είναι η επόμενη γενιά του Διαδικτύου, που παρέχει μια διαφορετική εμπειρία, εισάγοντας περισσότερες από τις ήδη υπάρχουσες δύο διαστάσεις». Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά είναι πολύ λογικό, όσον αφορά στο τι πρόκειται να συμβεί στο διαδίκτυο: θα οδηγήσει στη μεταμόρφωση και την καινοτομία, στον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας, είπε. Το αίσθημα της πρόσβασης και της πραγματικής παρουσίας σε έναν τόπο σίγουρα θα δώσει τεράστιες δυνατότητες στη δημοκρατία, επιτρέποντας σε όλους να είναι παρόντες, ενώ τώρα, όλοι μπορούν να συνδέονται αλλά όχι να είναι παρόντες. 

Η χρήση της τεχνολογίας με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί με κανονισμούς. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο γρήγορα, που η νομοθεσία προσπαθεί να την προλάβει, δήλωσε η Esther O’Callaghan, Ιδρύτρια και C.E.O., Hundo. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε την ένταξη σε όλους», πρόσθεσε.
«Να βεβαιωθούμε ότι έχουμε λύσει τα προβλήματά μας προτού τα μεταφέρουμε στο μετα-σύμπαν (metaverse)», δήλωσε η Nanna-Louise Linde, Αντιπρόεδρος, Ευρωπαϊκές Κυβερνητικές Υποθέσεις, Microsoft.

«Ζούμε σε εποχές μεγάλων προκλήσεων και αλλαγών, η πρόκληση του πολέμου, η εποχή μετά τη πανδημία,  και η τεχνολογία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από αυτές τις προκλήσεις. Είναι ένα εργαλείο για την προστασία της δημοκρατίας και τη διασφάλιση της διαφάνειας», δήλωσε η Nanna-Louise Linde. Δεν είναι μόνο η τεχνολογία που θα καθορίσει τους κανονισμούς, είναι μάλλον η συνεργασία και των δύω αυτών πλευρών (τεχνολογία και κανονισμοί) που πρέπει από κοινού να εξασφαλίσουν τον καλύτερο τρόπο προστασίας της δημοκρατίας.

Τα εργαλεία που θα μπορούσαν να  χρησιμοποιηθούν ώστε να αντιμετωπίσουμε προληπτικά τους πιθανούς κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνολογίας και να δημιουργήσουμε ένα δεσμευτικό πλαίσιο», εξήγησε ο Kyle Bozentko, Εκτελεστικός Διευθυντής, Κέντρο για τις Νέες Δημοκρατικές Διαδικασίες.

Το συνέδριο υποστηρίζουν μεταξύ άλλων φορείς όπως, οι Meta, TAEJAE Academy, Luminate, Microsoft, Council of Europe , EBRD, Libra Group, Numismatica Genevesis S.A., Greek National Tourism Organization, Lamda Development, Costa Navarino, Athens Development & Destination Management Agency, National Bank of Greece, OTE Group of Companies, Hellenic Recovery Recycling Corporation, Solidarity Now, Sekyra Foundation, Growthfund, Marianna V. Vardinoyannis Foundation, ELPIDA Association, Aegean Airlines, Grand Bretagne Hotel, Berggruen Institute, Tsomokos, The American College of Greece, Global Liberal Art Alliance, Sapienship, One Young World, EFA Group, British Council, Unicef, Center for New Democratic Processes, Press Club Brussels

From Left to right: PATRICIA COHEN (MODERATOR), KYLE BOZENTKO, NANNA-LOUISE LINDE, CAROLA LOS ARCOS NAGORE, ESTHER O’CALLAGHAN

You May Like This