nowmag.gr

Συγκριτικά, ο αριθμός ήταν περίπου στο μισό το 2014, ενώ το 2016 WhatsApp και Messenger μαζί ήταν υπεύθυνα για περίπου 60 δισεκατομμύρια μηνύματα.

Η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση περίπου 100 δισεκατομμυρίων μηνυμάτων σε ημερήσια βάση, όπως αναφέρεται από το TechCrunch. Η πληροφορία έρχεται από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg, που το ανακοίνωσε στην καθιερωμένη τριμηνιαία συνάντηση της εταιρείας. Ο επικεφαλής της εταιρείας επιβεβαίωσε την είδηση μέσω Twitter.

Στην περυσινή παραμονή πρωτοχρονιάς, το WhatsApp είδε παρόμοια νούμερα για μια ημέρα – ομολογουμένως, μια από αυτές που είναι πιθανότερο να ανταλλάξει κανείς πολλά μηνύματα. Πλέον, όμως, αυτά τα νούμερα είναι απλά καθημερινότητα για την εταιρεία. Αναμφίβολα, ο κορωνοϊός έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη αυτή, με τον εγκλεισμό και τη μείωση συνευρέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο να γεννά την ανάγκη για επικοινωνία μέσω άλλων τρόπων – και τι ευκολότερο από μια δωρεάν εφαρμογή;

Πίσω στο μακρινό 2014, το WhatsApp διαχειριζόταν περίπου 50 δισεκατομμύρια μηνύματα την ημέρα με λιγότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες – πλέον, η εφαρμογή χρησιμοποιείται από περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες – το Facebook έχει περίπου 2.5 δισεκατομμύρια χρήστες. Θετικό παραμένει πως, παρά την τεράστια αύξηση σε χρήστες και δημοτικότητα, παραμένει μια δωρεάν εφαρμογή δίχως διαφημίσεις.

Η πορεία του WhatsApp είναι διαρκώς ανοδική, με την εξαγορά από το Facebook και την συνύπαρξη με το Messenger να μη στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξή του. Υπενθυμίζουμε πως η Facebook εξαγόρασε τη WhatsApp εκείνη τη χρονιά, έναντι 19$ δις.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/11/2020)

You May Like This