nowmag.gr

Στην πολιτείας της Νέας Υόρκης κατατέθηκε ομαδική αγωγή κατά της Sony, όσο αφορά πρόβλημα που διαπιστώθηκε σε ορισμένες μονάδες του DualSense Controller του Playstation 5.

Οι χρήστες που συμμετέχουν στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ορισμένα DualSense Controller του PS5 παρουσιάζουν “drift”, δηλαδή ενώ ο χειριστής δεν χρησιμοποιεί το χειριστήριο ο χαρακτήρας σε ένα παιχνίδι κινείται. Αυτό το πρόβλημα είναι φυσικά πολύ εκνευριστικό και στις περισσότερες περιπτώσεις καθιστά αδύνατη την χρήση του controller, αφού επεμβαίνει στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο κύριος ενάγων της ομαδικής αυτής αγωγής, Lmarc Turner, ισχυρίζεται ότι αγόρασε το PS5 στις αρχές Φεβρουαρίου και διαπίστωσε αμέσως το πρόβλημα με το “drift”. Η πρώτη του κίνηση ήταν να επικοινωνήσει με την Sony χωρίς να λάβει κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Όπως αναφέρει αναγκάστηκε να αγοράσει ένα δεύτερο DualSense Controller, αλλά όπως λέει αν γνώριζε το πρόβλημα του Drift πριν αγοράσει το PS5 δεν θα είχε προχωρήσει στην απόκτηση του. Σύμφωνα με αναφορές το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με επαναενεργοποίηση του Bluetooth ή της κονσόλας, ούτε με reset του controller.

Η αγωγή αναφέρει ότι η Sony πρέπει να γνώριζε το πρόβλημα καθώς υπήρχαν πολλά παράπονα online από καταναλωτές που προσπαθούσαν να βρουν λύση, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία πρέπει να είχε εντοπίσει το πρόβλημα από τα δικά της τεστ πριν την κυκλοφορία του controller.

Οι ενάγοντες καλούν την Sony να προχωρήσει σε ανάκληση ή δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης των ελαττωματικών DualSense Controller ενώ αξιώνει και αποζημιώσεις για όσους συμμετέχουν στην αγωγή και αναγκάστηκαν να αγοράσουν νέους DualSense Controller ή να ξοδέψουν χρήματα για την επιδιόρθωση των ελαττωματικών, χρήματα που αφορούν το κόστος αποστολής των ελαττωματικών controller στο service της Sony.

Η Sony έχει ανακοινώσει ότι πούλησε 4,5 εκατομμύρια μονάδες PS5 από την κυκλοφορία του έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόβλημα του drift ή Drifting, επίσης γνωστό ως “stick drift”, υπήρξε πρόβλημα και με προηγούμενους ελεγκτές άλλων εταιρειών.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/2/2021)

You May Like This