nowmag.gr

Η Zebra Technologies ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξαγόρασε την Profitect, μια εταιρία που εξειδικεύεται στην κατασκευή πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων για εταιρίες λιανικής πώλησης και καταναλωτικών συσκευασμένων προϊόντων CPG (Consumer Packaged Goods). Μέχρι στιγμής, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφτεί.

Ως εταιρεία ηλικίας σχεδόν 50 ετών, η Zebra Technologies ξεκίνησε αρχικά να πουλάει συσκευές εκτύπωσης, με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε στην τεχνολογία ελέγχου αλυσίδας και απογραφής προϊόντων με συσκευές Barcode και RFID readers, ενώ πρόσφατα δραστηριοποιείται στην παροχή λογισμικού cloud και την τεχνολογία ανάλυσης δεδομένων.

Ο πυρήνας της πλατφόρμας της Profitect αναλύει δεδομένα από όλη την αλυσίδα προϊόντων, με στόχο να βοηθάει τις εταιρίες να βελτιώσουν την ακρίβεια των απογραφών και των τιμών, τον έλεγχο των αποθεμάτων, την αποτελεσματικότητα του εφοδιασμού, τον έλεγχο απούλητων εμπορευμάτων, καθώς και τις αποκλίσεις που παρατηρούνται σε όλα αυτά. Η Zebra σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την ικανότητα της Profitect για να αυξήσει την ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας δεδομένων Savanna και να επεκτείνει τις υπηρεσίες της Intelligent Edge Solutions.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zebra Technologies κος Anders Gustafsson, «η εξαγορά της Profitect επεκτείνει τις δραστηριότητές μας βαθύτερα και ευρύτερα στο παγκόσμιο λιανικό εμπόριο, προωθώντας παράλληλα τις δυνατότητες του λογισμικού μας, ώστε το όραμα Enterprise Assent Intelligence να γίνει ακόμα πιο εφικτό. Είχαμε μια ισχυρή συνεργασία με την Profitect κατά τα τελευταία πέντε χρόνια μέσω της Zebra Ventures και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μεταφέρουμε τη στρατηγική μας επένδυση στο επόμενο επίπεδο, καλωσορίζοντας την ομάδα Profitect στην οικογένεια Zebra».

 

You May Like This