nowmag.gr

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, η Ιαπωνική εταιρία κυκλοφόρησε επίσημο πρόγραμμα οδήγησης για την υποστήριξη του χειριστηρίου του PlayStation 5 από τα Linux.

Ο νέος οδηγός υποστηρίζει το DualSense του PS5 τόσο σε λειτουργία USB όσο και ασύρματα μέσω Bluetooth. Επίσης, υποστηρίζονται όλες οι βασικές λειτουργίες όπως τα LEDs, οι αισθητήρες κίνησης, το touchpad, η μπαταρία, η lightbar και τη λειτουργία δόνησης (rumble).

Ο πυρήνας των Linux ήδη έχει το υπάρχον πρόγραμμα οδήγησης «hid-sony», με τον νέο driver του DualSense να ονομάζεται «hid-playstation». Με την ανακοίνωση του νέου οδηγού, ήδη σχεδιάζεται η μεταφορά μέρος της υποστήριξης υλικού της Sony από τον υπάρχον driver στον καινούριο. Το πρόγραμμα οδήγησης «hid-sony» θα συνεχίσει βέβαια να συντηρείται και να χρησιμοποιείται από άλλα προϊόντα και συσκευές της Sony.

Δεν υποστηρίζονται ακόμη οι νέες μοναδικές δυνατότητες του DualSense όπως οι προσαρμοζόμενες σκανδάλες και κάποιες λειτουργίες απτικής αντίδρασης. Αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτούν μεγάλο αριθμό δεδομένων και σύνθετες δομές δεδομένων. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα μπορούσαμε να τα κάνουμε διαθέσιμα αφού υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί. Ελπίζουμε να έχουμε έναν διάλογο ώστε μελλοντικά να τα κάνουμε διαθέσιμα με έναν πιο γενικό τρόπο.

Το νέο πρόγραμμα οδήγησης περιλαμβάνει περισσότερες από 1400 γραμμές κώδικα στην αρχική του μορφή. Για την ώρα βρίσκεται υπό εξέταση και δεν είναι διαθέσιμος για παραγωγή, παρ’ όλα αυτά οι χρήστες μπορούν ήδη να κάνουν τις δικές τους δοκιμές εγκαθιστώντας τα 13 διαθέσιμα patch.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/12/2020)

 

You May Like This