nowmag.gr

Η Samsung επανέλαβε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του Galaxy AI μπορεί να γίνουν επί πληρωμή μέχρι το τέλος του 2025. Παρόλο που οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης έκαναν το ντεμπούτο τους χωρίς επιπλέον κόστος με το Galaxy S24 νωρίτερα φέτος, η εταιρεία έχει επισημάνει ήδη αρκετές φορές ότι είναι πιθανό να κλειδωθούν ορισμένες από αυτές. Η ευρύτερη στρατηγική της Samsung είναι να αξιοποιήσει το Galaxy AI τόσο ως βασικό selling point για να προσελκύσει πελάτες όσο και ως μια πιθανή νέα ροή εσόδων από τις συσκευές της.

Σε ένα δελτίο Τύπου που αφορούσε την κυκλοφορία της σειράς Galaxy Tab S10 και του Galaxy S24 FE στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Samsung άφησε και πάλι υπονοούμενα για αυτή την αλλαγή. Η εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά σε υποσημειώσεις ότι «ενδέχεται να ισχύουν τέλη για ορισμένα χαρακτηριστικά AI στο τέλος του 2025». Το μήνυμα αυτό έρχεται μετά από προηγούμενες δηλώσεις που έγιναν τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι η Samsung προετοιμάζει σταδιακά τους χρήστες για την πιθανότητα χρήσης επί πληρωμή AI χαρακτηριστικών.

Ενώ η Samsung δεν έχει διευκρινίσει ποια εργαλεία AI μπορεί να επηρεαστούν, οι εικασίες των χρηστών δίνουν και παίρνουν. Νωρίτερα φέτος μάλιστα, ο Hon Pak, επικεφαλής της Samsung Health, ανέφερε ότι η εταιρεία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα συνδρομητικό μοντέλο και για την εφαρμογή Health, αν και αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Ο Pak τόνισε ότι οποιαδήποτε επί πληρωμή υπηρεσία θα πρέπει να προσφέρει ολοκληρωμένη αξία. Και αυτή η δήλωση δείχνει τις προσθέσεις της Samsung να παρέχει premium χαρακτηριστικά μέσω συνδρομών.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η Google, οι τεχνολογίες της οποίας στηρίζουν πολλά από τα AI χαρακτηριστικά της Samsung, να πιέζει για κερδοφορία, επηρεάζοντας τις αποφάσεις της Samsung. Είτε πάντως με πρωτοβουλία της Samsung, είτε της Google, είτε και των δύο, ορισμένα AI χαρακτηριστικά φαίνεται πως μάλλον θα γίνουν επί πληρωμή μέχρι τα τέλη του 2025.

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 1/10/2024)

You May Like This