nowmag.gr

Η Samsung ήρθε σε συμφωνία με τη Verizon ώστε να την προμηθεύσει με δικτυακό εξοπλισμό 5G. Το συμβόλαιο για την παροχή λύσεων ασύρματων τηλεπικοινωνιών μεταξύ των δύο εταιριών αγγίζει τα 7,9 δις γουόν, περίπου δηλαδή $6,6 δις, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος. Το μέγεθος της συμφωνίας -η οποία θα έχει ισχύ έως τον Δεκέμβριου του 2025- αντιστοιχεί στο 3,43% των πωλήσεων της Samsung Electronics για το 2019 που φτάνει στο σύνολό τους τα 230 δις γουόν.

Η Samsung σε δήλωσή της προς το ZDNet, ανέφερε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Verizon για να προωθήσουμε την εξέλιξη του δικτύου επόμενης γενιάς. Με αυτήν την τελευταία μακροπρόθεσμη στρατηγική σύμβαση, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα όρια της καινοτομίας 5G για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης στα κινητά για τους πελάτες της Verizon.

Η συμφωνία αυτή είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο συμβόλαιο της Samsung Network έως σήμερα και μεγαλύτερο από τις ετήσιες πωλήσεις του συγκεκριμένου τμήματος του γίγαντα της τεχνολογίας, τις οποίες αναλυτές από τη Νότια Κορέα τις τοποθετούν μεταξύ 4 και 5 τρις γουόν. Ωστόσο, πηγές της εταιρίας δήλωσαν πως οι πωλήσεις της Samsung Network για το 2020 έχουν μειωθεί σε σύγκριση με το 2019 εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, αν και η εταιρία στοχεύει σε ανάκαμψη την επόμενη χρονιά.

Η Samsung είναι ιδρυτικό μέλος του Open RAN Policy Coalition, μία ομάδα που πιστεύεται πως είναι ένας συνασπισμός ενάντια στη Huawei, με την κινεζική εταιρία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ ενώ την ίδια στιγμή γίνεται και προσπάθεια να αποκλειστεί από τα εθνικά δίκτυα κι άλλων χωρών.

Έπειτα τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών της συμφωνίας της Samsung με τη Verizon, η μετοχή της Nokia υποχώρησε έως και 2.5% στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Ο αναλυτής της Liberum, Janardan Menon, ανέφερε στο Bloomberg, ότι ο φιλανδικός κολοσσός αναμένεται να χάσει κι άλλο μερίδιο αγοράς στην αγορά των ΗΠΑ λόγω της Ericsson.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/9/2020)

You May Like This