nowmag.gr

H Samsung απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το ChatGPT και το Google Bard. Η κίνηση έρχεται αφότου η εταιρεία ανακάλυψε ότι το προσωπικό της τροφοδότησε τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με διαβαθμισμένο κώδικα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και τον περασμένο μήνα, όταν μηχανικοί της Samsung ανέβασαν πηγαίο κώδικα και σημειώσεις συσκέψεων στο ChatGPT και διέρρευσαν κατά λάθος.

Η Samsung δεν θα περιμένει άλλο τέτοιο περιστατικό να αναλάβει δράση. Ήδη ετοιμάζει μέτρα που θα κάνουν ασφαλές το περιβάλλον εργασίας με χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας εργαζομένων. Ως τότε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Samsung, περιορίζεται η χρήση εργαλείων AI.

Η εταιρεία εξέφρασε περαιτέρω την ανησυχία ότι τα δεδομένα που εισάγοντα σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αποθηκεύονται σε εξωτερικούς διακομιστές, δημιουργώντας ενδεχομένως δυσκολίες σχετικά με την πρόσβαση, την αφαίρεση και την ακούσια κοινή χρήση. Το ChatGPT, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί δεδομένα για εκπαίδευση εκτός εάν οι χρήστες ζητήσουν την εξαίρεσή τους.

Πηγή: http://www.enternity.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/5/2023)

You May Like This