nowmag.gr

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων.

Σε δήλωσή του στο Bloomberg, ο κορεατικός γίγαντας αποκάλυψε ότι παραβίαση ασφαλείας έλαβε «μέρος πηγαίου κώδικα που σχετίζεται με τη λειτουργία συσκευών Galaxy», αλλά τα διαπιστευτήρια πελατών και υπαλλήλων δεν έχουν επηρεαστεί.

Αν και η Samsung δεν αποκάλυψε τους υπεύθυνους πίσω από την επίθεση, η νοτιοαμερικανική ομάδα χάκερ Lapsus$ ανέλαβε την ευθύνη. Η ομάδα διαμοιράστηκε ένα αρχείο torrent μεγέθους 190 GB που φέρεται να περιλαμβάνει τον πηγαίο κώδικα του bootloader για όλες τις πρόσφατες συσκευές της Samsung, καθώς και κώδικα που σχετίζεται με τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας και την κρυπτογράφηση που γίνεται απευθείας στη συσκευή είτε πρόκειται για smartphone είτε για Galaxy tablet. Υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο οι hackers να έχουν αποκτήσει επίσης πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα που σχετίζονται με την Qualcomm.

Η παραδοχή έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η ίδια ομάδα ανέφερε ότι μετά από κακόβουλη πρόσβαση έχει στη διάθεσή της δεδομένα 1 TB που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διαγράμματα αλλά και πηγαίο κώδικα που προέρχεται από την Nvidia. Η Nvidia ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την επίθεση στις 23 Φεβρουαρίου, με τους hackers της Lapsus$ να ζητούν λύτρα και την καταβολή τους με κρυπτονομίσματα προκειμένου να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση των αρχείων της Nvidia. Όταν η εταιρεία αποφάσισε να μην ικανοποιήσει το αίτημα, ο πηγαίος κώδικας για την τεχνολογία DLSS της εταιρείας και οι πληροφορίες που σχετίζονται με έως και έξι μη ανακοινωμένες κάρτες γραφικών, κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο.

“Προς το παρόν, δεν αναμένουμε καμία επίδραση στην επιχείρηση ή στους πελάτες μας. Έχουμε εφαρμόσει μέτρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω τέτοια περιστατικά και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας χωρίς διακοπή”, επιβεβαίωσε η Samsung σε δήλωσή της. Για την ώρα δεν είναι γνωστό εάν οι Lapsus$ εξέφρασαν τις ίδιες απαιτήσεις για καταβολή λύτρων μέσω κρυπτονομισμάτων και στη Samsung.

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 8/3/2022)

You May Like This