nowmag.gr

Σύμφωνα με μία διαρροή στο Weibo, η OnePlus και η OPPO αναπτύσσουν μία μπαταρία 7.000mAh για τα τηλέφωνά τους. Αυτή η σημαντική αναβάθμιση, αναμένεται να εμφανιστεί πρώτα στα mid-range τηλέφωνα των δύο εταιριών.

Και ενώ έχει υπάρξει προηγούμενο με μπαταρία 7.000mAh, σε συσκευές όπως το Samsung Galaxy F62 και M51, τα mainstream smartphones συνήθως διαθέτουν μπαταρίες έως 5.000mAh, κυρίως λόγω περιορισμών στο design.

Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως στην τεχνολογία μπαταριών από την OnePlus, ειδικά με την εισαγωγή του Ace 3 Pro το οποίο διαθέτει μπαταρία με βάση το πυρίτιο, αποκαλύπτει τις προσπάθειες να ενισχυθεί η διάρκεια της μπαταρίας χωρίς να αυξηθεί το βάρος ή το πάχος της συσκευής. Το Ace 3 Pro για παράδειγμα, διαθέτει μπαταρία 6.100mAh με πάχος λιγότερο από 9mm και βάρος μόλις 207 γραμμάρια.

Οι μπαταρίες πυριτίου προσφέρουν μεγαλύτερη πυκνότητα από τις τυπικές μπαταρίες, επιτρέποντας μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος. Η τεχνολογία αυτή δεν είναι αποκλειστική της OnePlus, καθώς την αναπτύσσουν και άλλες εταιρίες όπως η Honor και η Xiaomi. Αυτό δείχνει μία ευρύτερη τάση της βιομηχανίας για μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας ή μικρότερου μεγέθους. Έτσι, τα μελλοντικά smartphones μπορεί είτε να διαθέτουν μεγαλύτερες μπαταρίες στο ίδιο μέγεθος τηλεφώνου, είτε να διατηρούν την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας σε μικρότερο σώμα τηλεφώνου.

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/7/2024)

You May Like This