nowmag.gr

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η OnePlus δημοσίευσε στο επίσημο forum της τα σχέδιά της με την επερχόμενη ενημέρωση του Oxygen OS 11 για τις συσκευές της. Για την ώρα, το λογισμικό που βασίζεται στα Android 11 είναι διαθέσιμο για το OnePlus 8T και τη σειρά OnePlus 8, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η διάθεση για παλαιότερες συσκευές. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα από το OnePlus 6 και μετέπειτα.

Η πρώτη συσκευή που θα ενημερωθεί με το Oxygen OS 11 μέσα στον μήνα θα είναι το OnePlus Nord. Η συσκευή μόλις την περασμένη εβδομάδα έλαβε ενημέρωση στην έκδοση 10.5.10, με την OnePlus να δηλώνει πως θα ξεκινήσει την πρώτη Android 11 beta έκδοση μέσα στην εβδομάδα. Δεν υπάρχει ακόμα πληροφορία για την σταθερή έκδοση, αλλά η εταιρεία σημειώνει πως θα αρχίσει σταδιακά τη διάθεση αφού λάβει feedback από τους beta testers.

Πολλοί είναι και οι κάτοχοι των OnePlus 7 και 7Τ που περιμένουν πώς και πώς την ενημέρωση. Η OnePlus είχε ήδη επιβεβαιώσει πως η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη πριν το 2020, αλλά αυτό δεν έγινε καθώς υπήρχαν θέματα στην κρυπτογράφηση δεδομένων κατά την μεταφορά της ενημέρωσης στις συσκευές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε επικοινωνία με την Qualcomm για την επίλυση του προβλήματος και αναμένει η πρώτη open beta του Oxygen OS 11 για τα μοντέλα 7 και 7Τ, να γίνει λίγο μετά την κλειστή beta φάση που ήδη τρέχει.

Όσον αφορά το OnePlus 6, το Oxygen OS 11 θα είναι η τρίτη μεγάλη ενημέρωση που θα δεχθεί. Η συσκευή κυκλοφόρησε με Android 8.1 Oreo και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να δεχθεί μόλις δύο μεγάλες ενημερώσεις. Αν και αναπάντεχη κίνηση, σίγουρα πολύ θετικά νέα για τους κατόχους της.

Τέλος, το OnePlus 6Τ κυκλοφόρησε με Android 9 Pie και ήταν ήδη στα σχέδια της εταιρείας να λάβει Android 11, με τα OnePlus Nord N10 και N100 να είναι επίσης στο πρόγραμμα ενημέρωσης. Περισσότερα νέα για ημερομηνίες ανά μοντέλο θα έρθουν στο μέλλον.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 8/1/2021)

You May Like This