nowmag.gr

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των νέων RTX 4090 και RTX 4080, η Nvidia έδωσε μια πρώιμη ματιά στην τρίτη έκδοση της τεχνολογίας της Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δηλώνει ότι το DLSS 3 μπορεί να αυξήσει την απόδοση ενός παιχνιδιού έως και τέσσερις φορές σε σύγκριση με την απλή απόδοση σε εγγενή ανάλυση.

Η Nvidia αναφέρει ότι περισσότερα από 35 παιχνίδια και εφαρμογές ενσωματώνουν ήδη την τεχνολογία, ενώ τα πρώτα παιχνίδια αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο. Αναμενόμενα, το DLSS 3 θα υποστηρίζεται αποκλειστικά στις τελευταίες GPU της σειράς RTX 40.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον demo, η Nvidia έδειξε πώς το DLSS 3 μπόρεσε να αυξήσει τα frames του Cyberpunk 2077 από 20-30 σε 100 περίπου. Με την προηγούμενη έκδοση της τεχνολογίας (DLSS 2), η απόδοση αυξήθηκε στα 60fps. Σε μια δεύτερη επίδειξη, το Microsoft Flight Simulator είδε τα frames του να αυξάνονται από 50-55 σε περισσότερα από 100 με το DLSS 3. Ωστόσο, οι ακριβείς ρυθμίσεις γραφικών ή οι αναλύσεις αυτών των demo δεν αναφέρθηκαν λεπτομερώς.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/9/2022)

You May Like This