nowmag.gr

Από ότι φαίνεται, οι τελευταίοι drivers της NVIDIA, v.531.18, προκαλούν σε τυχαίες χρονικές στιγμές υψηλή χρήση του επεξεργαστή, με την NVIDIA όμως να διορθώνει άμεσα το πρόβλημα.

Πολλοί χρήστες που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα ανέφεραν απροσδόκητα υψηλή χρήση της CPU σε διάφορες χρονικές στιγμές, προκαλώντας υψηλότερες θερμοκρασίες και προβλήματα στην απόδοση εξαιτίας του throttling. Το πρόβλημα φαίνεται να προέκυψε μετά από μία πρόσφατη ενημέρωση των drivers.

Αρκετοί gamers άρχισαν να παρατηρούν προβλήματα μετά την ενημέρωση v531.18 στους drivers της NVIDIA την περασμένη εβδομάδα. Μετά το log-in στα Windows ή αφού παίξετε ένα παιχνίδι, ένα στοιχείο της σουίτας GeForce Experience της NVIDIA που ονομάζεται nvcontainer.exe αρχίζει να «καταναλώνει» περίπου το 10% των πόρων της CPU του συστήματος.

Προσωρινή λύση ήταν η επιλογή του τέλους της διεργασίας για να επαναφέρετε τη χρήση των πόρων της CPU εκεί που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι, ωστόσο η διεργασία επανέρχονταν μόλις ο χρήστης άνοιγε το λογισμικό GeForce Experience ή ξεκινούσε κάποιο παιχνίδι. Τα επηρεαζόμενα συστήματα φαίνεται να υπερθερμαίνονται και να «καθυστερούν» (ενδεχομένως εξαιτίας του throttling) χωρίς λόγο. Ορισμένοι χρήστες επίσης ανέφεραν επίσης διάφορα σφάλματα και προβλήματα τόσο στο σύστημα όσο και στα παιχνίδια (π.χ. system crashes) μετά την εγκατάσταση των νέων drivers.

Στις σημειώσεις έκδοσης για τους νέους drivers της NVIDIA αναφέρονται διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το: «Higher CPU usage from NVIDIA Container might be observed after exiting a game». Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία γνώριζε ότι οι νέοι drivers θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά προτίμησε να διαθέσει την ενημέρωση. Αν και υπάρχουν και άλλα bugs, εντούτοις δεν είναι τόσο σοβαρά. Από την πρώτη στιγμή πάντως που επισημάνθηκε το πρόβλημα, η NVIDIA επιβεβαίωσε το πρόβλημα και ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σύντομα στην κυκλοφορία κάποιου hotfix. 

Αυτό δεν άργησε αφού πριν λίγες ώρες, η NVIDIA κυκλοφόρησε νέους drivers με την έκδοση 531.26, οι οποίοι διορθώνουν τα προβλήματα, και με το Nvidia Container να μην καταλαμβάνει πλέον την CPU κατά την είσοδο ή όταν κλείνει ένα παιχνίδι. Μπορείτε να κατεβάσετε τους διορθωμένους οδηγούς από την ιστοσελίδα της NVIDIA. Εκτός του hotfix για το σοβαρό bug, οι νέοι drivers περιέχουν ορισμένες βελτιστοποιήσεις που σχετίζονται με το DLSS3 στο παιχνίδι Atomic Heart και σε μερικά άλλα νέα παιχνίδια καθώς και το χαρακτηριστικό super-resolution video για τους Edge και Chrome browsers. 

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/3/2023)

You May Like This