nowmag.gr

Η Nokia δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει 42 εμπορικές συμφωνίες 5G, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την πεποίθησή της ότι αποτελεί τη μόνη επιλογή για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που επιθυμούν μια ενιαία θυρίδα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Ο φινλανδικός γίγαντας ανταγωνίζεται τον σουηδικό αντίπαλο Ericson και απειλεί να εκθρονίσει τη Huawei από την κορυφή των επιχειρήσεων, καθώς οι πάροχοι κινητής συνεχίζουν να αναπτύσσουν τις 5G υπηρεσίες τους, με τη Samsung να αποτελεί έναν επίσης σημαντικό παίκτη της αγοράς. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το αποδεδειγμένο ιστορικό της στο 4G έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πελάτες, καθώς αποτελεί ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο πυρήνα δικτύου και ραδιοτεχνολογιών, ενώ δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες οπτικής δικτύωσης και λογισμικού. Η φινλανδική εταιρεία εξασφάλισε την 30ή συμφωνία της τον Μάρτιο, προσθέτοντας επιπλέον από τότε και μια μεγάλη συμφωνία κάθε εβδομάδα.

Συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συμφωνιών της, οι οποίες περιλαμβάνουν τις T-Mobile, Telia και SoftBank, η Nokia αναφέρει ότι έχει συνάψει περισσότερες από 100 δεσμεύσεις πελατών μέχρι σήμερα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει επίσης δοκιμές και παρουσιάσεις. Η ίδια η Nokia είναι ένας 5G πελάτης, με επόμενης γενιάς δίκτυα που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της παραγωγής της στο εργοστάσιο Oulou. Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Nokia, Rajeev Suri, δήλωσε σχετικά: «Ο ρυθμός προόδου του 5G επιταχύνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Παρέχουμε σημαντικά αυξημένες επιδόσεις στους φορείς εκμετάλλευσης των δικτύων, κάτι που συμβάλει στην αναγνώριση της δύναμης από την αρχή ως το τέλος του χαρτοφυλακίου της Nokia. Στην πραγματικότητα, σχεδόν σε κάθε δίκτυο όπου αναπτύσσονται τα προϊόντα της Nokia, είμαστε ο ηγέτης των επιδόσεων. Εδώ και τώρα, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή μιας από τις πιο ριζικές μεταβάσεις της τεχνολογίας, με τo 4G να ανοίγει το δρόμο στο 5G, ήρθε η ώρα για να λάμψει το άστρο της Nokia».

Η Nokia είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι αναμενόταν προοδευτική ζήτηση για 5G kit, η οποία θα αυξανόταν εντυπωσιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 σε σχέση με το πρώτο. Αυτή τη στιγμή, η εταιρία βρίσκεται σε μια προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών της. Πλησιάζει το τέλος μιας προσπάθειας περικοπής δαπανών, καθώς επιδιώκει να εξοικονομήσει 700 εκατ. ευρώ, ενώ ένα άλλο κύμα περικοπών θέσεων εργασίας ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

του Χάρη Ματθαίου 

You May Like This