nowmag.gr

Η Microsoft αρχίζει να δοκιμάζει νέες αλλαγές στο Xbox Home UI οι οποίες θα φτάσουν σε όλους την επόμενη χρονιά.

Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν βελτιώσεις στη διάταξη και το σχεδιασμό, ώστε να διευκολύνεται η εύρεση παιχνιδιών και εφαρμογών Xbox ή η πλοήγηση σε περιοχές όπως το μενού των ρυθμίσεων. Η Microsoft θα διεξάγει τους επόμενους μήνες διάφορα πειράματα στο dashboard του Xbox, προτού λανσάρει το νέο Xbox Home UI το 2023.

«Γνωρίζουμε ότι η αρχική σελίδα του Xbox είναι το σημείο όπου οι παίκτες μας περνούν τον περισσότερο χρόνο και είναι ένας χώρος που είναι πολύ προσωπικός», λέει η Ivy Krislov, senior product manager lead των Xbox experiences. «Γνωρίζουμε επίσης ότι μπορούμε πάντα να ακούμε και να μαθαίνουμε πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο τομέα, διατηρώντας παράλληλα την εμπειρία σας γρήγορη και οικεία. Με αυτό το σκεπτικό, ξεκινάμε μια πολύμηνη σειρά πειραμάτων για να μάθουμε πώς να δημιουργήσουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία αρχικής οθόνης και να αντιμετωπίσουμε μερικές από τις κορυφαίες τάσεις και τα αιτήματα των φίλων της κονσόλας».

Το νέο Xbox TV UI

Ένα τυχαίο μέρος των Xbox Insiders που συμμετέχουν στο Alpha Skip-Ahead ring θα αποκτήσει πρώτο πρόσβαση σε ορισμένα από τα πειράματα του Xbox Home αυτή την εβδομάδα. Ο πρώτος γύρος των ενημερώσεων προεπισκόπησης περιλαμβάνει μια νέα σειρά “jump back in” στην κορυφή του Xbox Home που περιλαμβάνει τα συνήθη πρόσφατα παιγμένα παιχνίδια και εφαρμογές. Θα παρατηρήσετε (στο παραπάνω screenshot) ότι δεν υπάρχει πλέον το μεγαλύτερο πλακίδιο που εμφανίζει την πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένη εφαρμογή ή το πιο πρόσφατο παιχνίδι. Γενικότερα, το όλο interface μοιάζει πολύ περισσότερο με την εφαρμογή Xbox TV της Microsoft.

To Xbox TV app διαθέτει επίσης μια λειτουργία αναζήτησης στο επάνω μέρος και γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις – η Microsoft τα μεταφέρει και τα δύο στο κύριο UI της κονσόλας Xbox Home. Υπάρχει ακόμη και ένα καρφιτσωμένο πλακίδιο για πρόσβαση στο Microsoft Store μαζί με το συνηθισμένο πλακίδιο “Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου”. Δυστυχώς, το πλακίδιο με τις διαφημίσεις εξακολουθεί να υπάρχει και είναι καρφιτσωμένο στην αρχική οθόνη του Xbox dashboard.

Με scrolling προς τα κάτω, η Microsoft θα εμφανίζει επιμελημένες κατηγορίες και συστάσεις με βάση τα παιχνίδια που παίζετε. Οι χρήστες του Xbox ζητούν εδώ και μήνες από τη Microsoft να επανασχεδιάσει τη το dashboard του Xbox, και ανάμεσα στις προτάσεις είναι να επικεντρωθεί στην προβολή περισσότερων δυναμικών ταπετσαριών, να αφαιρέσει τις διαφημίσεις και να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής του Xbox dashboard. Ο νέος επανασχεδιασμός δεν αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα για την ώρα, αλλά απομένουν μήνες για περισσότερες βελτιώσεις που θα μπορούσαν να κάνουν την όλη εμπειρία πολύ πιο παραμετροποιήσιμη.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η εμπειρία είναι η καλύτερη δυνατή και ξέρουμε ότι το να την πετύχουμε σωστά θα πάρει κάποιο χρόνο, γι’ αυτό και θα την αναπτύξουμε αργά και θα επαναλαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας”, εξηγεί ο Krislov. «Με τη δική σας συμβολή, ανυπομονούμε να λανσάρουμε αυτή τη νέα, καλύτερη εμπειρία του Xbox Dashboard το 2023″

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/9/2022)

You May Like This