nowmag.gr

Μπορεί η LG να αποχώρησε από την κατηγορία των smartphones, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σταμάτησε να επενδύει σε νέες τεχνολογίες για διάφορα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή τους από άλλες εταιρείες.

Το τμήμα LG Innotek ανακοίνωσε την κατασκευή του Optical Telephoto Zoom Camera Module, το οποίο ίσως αλλάξει όσα γνωρίζουμε για την λειτουργία zoom των μελλοντικών smartphones. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η πλειοψηφία των smartphones προσφέρουν είτε ψηφιακό zoom είτε οπτικό με προκαθορισμένες τιμές εστιακού μήκους (π.χ. 2x, 3x) χωρίς δηλαδή ο χρήστης να μπορεί να «παίξει» μεταξύ αυτών των τιμών. Επιπλέον, αυτά τα οπτικά modules καταλαμβάνουν χώρο στο smartphone που θα μπορούσε να καλυφθεί από κάτι άλλο (π.χ. μεγαλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερος θάλαμος ψύξης).

Με το Optical Telephoto Zoom Camera Module της LG θεωρητικά οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν συνεχόμενο οπτικό zoom από 4x έως 9x με βήμα σε κλίμακα μm! Επίσης, το module περιλαμβάνει οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) και συνολικά η κατασκευή του είναι πολύ συμμαζεμένη για να γλιτώνουν οι κατασκευαστές (και οι χρήστες) από τους εξογκωμένους φακούς της κάμερας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτήν την περίοδο συνεργάζεται στενά με την Qualcomm για την ανάπτυξη λογισμικού που θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Optical Telephoto Zoom Camera Module, καθώς και για να συμπεριλάβει λειτουργίες όπως αυτόματη ρύθμιση της εστίασης, της έκθεσης, της ισορροπίας λευκού και διόρθωσης του φακού.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι έτοιμο για εμπορική χρήση, αλλά δεν αποκλείεται να ακολουθήσει νέα ενημέρωση στο επερχόμενο CES 2023 ή στο MWC 2023 στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: https://www.techgear.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/1/2023)

You May Like This