nowmag.gr

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε στο πίσω μέρος του smartphone σας κάποιο εξόγκωμα στο κύριο σύστημα φακών;

Προφανώς το ίδιο πρόβλημα απασχολεί και την LG, με τη θυγατρική της, LG Innotek, να ανακοινώνει μια νέα κάμερα για smartphones που θέλει να βάλει τέλος στην κατάσταση αυτή.

Παρόλο που η LG έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την κατασκευή των δικών της τηλεφώνων, η LG Innotek συνεχίζει να είναι σημαντικός προμηθευτής μονάδων κάμερας για smartphones. Η τελευταία της δημιουργία είναι ένας αισθητήρας οπτικού zoom που μπορεί να μετατοπιστεί μεταξύ δύο σημείων.

Με την ονομασία «Optical Telephoto Zoom Camera Module”, η LG περιγράφει τη συσκευή της ως ένα “μικρο-εξάρτημα που αναπτύχθηκε για τα smartphones ενσωματώνοντας τις λειτουργίες της τηλεσκοπικής κάμερας που εφαρμόζεται κυρίως στις επαγγελματικές κάμερες όπως σε μια DSLR ή μια mirrorless κάμερα».

Ενώ η ύπαρξη οπτικού zoom δεν είναι κάτι καινούργιο – το Pixel 7 Pro και το Galaxy S22 Ultra διαθέτουν και τα δύο τηλεφακούς- αυτό που διαφέρει στην υλοποίηση της LG είναι η δυνατότητα μεγέθυνσης 4-9 φορές. Η δυνατότητα κίνησης μεταξύ 4x και 9x είναι κάτι που συνήθως βλέπετε στις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά όχι τόσο πολύ στις κάμερες ενός smartphone.

Κάτι άλλο που κάνει αυτόν τον αισθητήρα διαφορετικό είναι το μέγεθός του. Η LG αναφέρει ότι έχει ελαχιστοποιήσει το πάχος της μονάδας για να λύσει το πρόβλημα του εξογκώματος του κύριου συστήματος καμερών που συναντάμε συνήθως στα κορυφαία smartphones της αγοράς. Κάτι τέτοιο έγινε εφικτό με τη δημιουργία ενός νέου σχεδιασμού φακού και την αλλαγή της δομής της μονάδας.

Η LG αποκάλυψε επίσης επίσης ότι συνεργάστηκε με την Qualcomm για τη βελτιστοποίηση του λογισμικού του αισθητήρα της για το κορυφαίο chipset της εταιρείας, το Snapdragon 8 Gen 2. Η κίνηση αυτή αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει την υιοθέτηση του αισθητήρα μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών android smartphone.

Το νέο module θα εμφανιστεί στα smartphones που θα ανακοινωθούν στη CES 2023 από τις 3 Ιανουαρίου. Η LG δεν αποκάλυψε μάρκες ή μοντέλα, αλλά υπάρχει ένας αριθμός smartphones που έρχονται σύντομα με το chipset Snapdragon 8 Gen 2 που θα μπορούσαν ενδεχομένως να το χρησιμοποιούν. Σε αυτά περιλαμβάνεται η σειρά OnePlus 11, το Xiaomi 13, το Motorola X40 και το Oppo Find X. Η Apple είναι επίσης μεγάλος πελάτης της LG Innotek και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το νέο zoom αισθητήρα της στη σειρά iPhone 15 του επόμενου έτους, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές.  

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 30/12/2022)

You May Like This