nowmag.gr

Η Apple δίνει μάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με την εταιρεία υγείας AliveCor από πέρυσι, καθώς η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο κατηγορείται για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τη δυνατότητα ΗΚΓ του Apple Watch. Την Πέμπτη, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) έκρινε ότι η Apple παραβίασε τις πατέντες της AliveCor, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει τις πωλήσεις Apple Watch στις ΗΠΑ.

Η απόφαση οδήγησε σε μια εντολή περιορισμένου αποκλεισμού και επίσης σε μια εντολή παύση που μπορεί να απαγορεύσει στην Apple να εισάγει μοντέλα Apple Watch που παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες στις ΗΠΑ. Αυτό θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στις πωλήσεις του Apple Watch, καθώς η εταιρεία δεν θα μπορούσε πλέον να πουλά το Apple Watch Series 8 ή το Apple Watch Ultra στις ΗΠΑ, καθώς και τα δύο μοντέλα διαθέτουν αισθητήρα ΗΚΓ.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο 9to5Mac, η AliveCor λέει ότι η απόφαση ITC είναι μια νίκη όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για «άλλες μικρές καινοτόμες εταιρείες» καθώς και για τους καταναλωτές.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/12/2022)

You May Like This