nowmag.gr

Οι ανησυχίες για την κακή χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από τους κυβερνητικούς οργανισμούς, οδήγησαν την IBM στη μεγάλη απόφαση να εγκατελείψει τις δραστηριότητές της σε αυτόν τον τομέα.

Με επιστολή του CEO της εταιρείας, κ. Arvind Krishna, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έγινε και επίσημα γνωστή η ισχυρή αντίθεση της IBM απέναντι στη χρήση της τεχνολογίας για παρακολούθηση, δημιουργία φυλετικών προφίλ και γενικότερα για ενέργειες που καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Επιπλέον, ο κ. Krishna τόνισε πως τώρα είναι η κατάλληλα περίοδος να ανοίξει ένας εθνικός διάλογος σχετικά με τη σωστή χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου ή ακόμη και να εξεταστεί αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται γενικότερα. Χαρακτήρισε, επίσης, την Τεχνητή Νοημοσύνη ως ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια της επιβολής του Νόμου, παρόλα αυτά, η χρήση της θα πρέπει να ελέγχεται για φαινόμενα προκατάληψης.

Πέραν της γνωστοποίησης της θέσης της IBM, η επιστολή του κ. Krishna αποτελεί έκκληση προς το Κογκρέσο με σκοπό να πιέσει για τη λογοδοσία της Αστυνομίας και να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν εισαχθεί στο νέο νομοσχέδιο για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η IBM είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και συχνά πυκνά συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις επάνω σε διάφορα projects. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς στον τομέα της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, ωστόσο, ίσως καταφέρει να ασκήσει πίεση λόγω του κύρους της.

Πηγή: techgear.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/6/2020)

You May Like This