nowmag.gr

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN. Ολλανδική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και το κινητό τηλέφωνο του Ολλανδού Πρωθυπουργού.

Τόσο η KPN όσο και η Huawei ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει συμβεί κανένα περιστατικό παρακολούθησης ή παράνομης χρήσης της εν λόγω δυνατότητας, αλλά και μόνο η ύπαρξη της δυνατότητας αυτής είναι ικανή να εγείρει αρκετά ερωτηματικά για το ρόλο που παίζει ο κατασκευαστής του hardware στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές που χρησιμοποιούνται σε μία χώρα.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN χρησιμοποίησε υλικό της Huawei το 2009. Μία έρευνα ρίσκου έδωσε αρκετά ανησυχητικά αποτελέσματα, σε τέτοιο βαθμό που οι Αρχές την κράτησαν μυστική από το κοινό. Τα κινητά τηλέφωνα των 6.5 εκατομμυρίων συνδρομητών της KPN, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών του Πρωθυπουργού, άλλων αξιωματούχων και αρκετών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο παρακολούθησης συνομιλιών με την κακόβουλη χρήση του εξοπλισμού της Huawei.

H Huawei εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα περιστατικό παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ολλανδία, στην οποία δραστηριοποιείται εμπορικά τα τελευταία 15 χρόνια.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 20/4/2021)

You May Like This