nowmag.gr

Στην κυκλοφορία τα Gems και το Imagen 3, οι δύο νέες AI λειτουργίες που φέρνει της Google.

Τα Gems, η νέα λειτουργία της Google που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένους συμβούλους Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι πλέον διαθέσιμα για τους συνδρομητές των Gemini Advanced, Business και Enterprise. Η καινοτομία αυτή, που παρουσιάστηκε αρχικά στο συνέδριο Google I/O, φέρνει μια νέα εποχή στην εξατομικευμένη ψηφιακή βοήθεια.

Συγκεκριμένα με τα Gems, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακούς βοηθούς εξειδικευμένους σε οποιοδήποτε θέμα επιθυμούν. Όπως αναφέρει η Google «Φανταστείτε έναν προσωπικό σεφ που σας προτείνει συνταγές βασισμένες στις διατροφικές σας προτιμήσεις, έναν οικονομικό σύμβουλο που σας καθοδηγεί στη διαχείριση των επενδύσεών σας, ή έναν προπονητή γιόγκα που προσαρμόζει το πρόγραμμά σας ανάλογα με το επίπεδό σας».

google_gemini_gems.gif.ea8bfb866a6125b5ea883a13e38776b9.gif

Η διαδικασία δημιουργίας ενός Gem είναι απλή, με τον χρήστη να καλείται να περιγράψει τις επιθυμητές ιδιότητες και γνώσεις του ψηφιακού βοηθού και να του δώσει ένα όνομα. Το Gem μπορεί να απομνημονεύσει σύνθετες οδηγίες, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο από επαναλαμβανόμενες ή πολύπλοκες εργασίες.

Για να διευκολύνει τους χρήστες στα πρώτα τους βήματα, η Google προσφέρει μια σειρά από προκατασκευασμένα Gems. Για παράδειγμα, ο “Μέντορας Καριέρας” μπορεί να βοηθήσει στη χάραξη μιας επαγγελματικής πορείας, προτείνοντας δεξιότητες προς ανάπτυξη και στρατηγικές για την επίτευξη επαγγελματικών στόχων. Αντίστοιχα, ο “Δημιουργικός Σύμβουλος” μπορεί να προσφέρει φρέσκιες ιδέες για ένα θεματικό πάρτι ή να προτείνει το ιδανικό δώρο για μια επικείμενη γιορτή.

Παράλληλα με τα Gems, η Google παρουσιάζει το Imagen 3, την τελευταία έκδοση του μοντέλου παραγωγής εικόνων της εταιρείας. Το Imagen 3 υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο που δημιουργούμε και επεξεργαζόμαστε εικόνες ψηφιακά. Με λίγες μόνο λέξεις, οι χρήστες μπορούν να παράγουν εικόνες υψηλής ποιότητας σε διάφορα στυλ, από φωτορεαλιστικά τοπία μέχρι ευφάνταστες σκηνές animation.

Η Google δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την ηθική χρήση του Imagen 3. Το μοντέλο ενσωματώνει προηγμένα μέτρα προστασίας, ενώ η εταιρεία χρησιμοποιεί το SynthID, ένα εργαλείο για την υδατογράφηση εικόνων που παράγονται με Τεχνητή Νοημοσύνη. Επιπλέον, η Google έχει θέσει σαφείς περιορισμούς στη δημιουργία εικόνων, αποκλείοντας τη παραγωγή φωτορεαλιστικών απεικονίσεων αναγνωρίσιμων προσώπων, ανηλίκων, ή σκηνών με υπερβολική βία ή σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Google, τα Gems είναι ήδη διαθέσιμα σε περισσότερες από 150 χώρες και στις περισσότερες γλώσσες, ενώ το Imagen 3 θα κυκλοφορήσει σταδιακά τις επόμενες ημέρες, με στόχο να είναι σύντομα προσβάσιμο σε περισσότερους χρήστες και γλώσσες.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 2/9/2024)

You May Like This