nowmag.gr

Η ολοκληρωμένη SIM (iSIM) είναι ένα σημαντικό εξελικτικό βήμα στην τεχνολογία SIM, που επιτρέπει την απλή και οικονομικά αποδοτική σύνδεση, ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά για συσκευές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT). Η Giesecke+Devrient (G+D) διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της εξέλιξης και, μαζί με τη Sony SI, λανσάρει την πρώτη εμπορική λύση iSIM που υποστηρίζει την απομακρυσμένη παροχή SIM.

Η iSIM, ή αλλιώς ολοκληρωμένη κάρτα γενικού ολοκληρωμένου κυκλώματος (iUICC), έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στο IoT και να καταστήσει τις συσκευές πιο ευέλικτες και αποδοτικές. Είναι βελτιστοποιημένη ως προς το κόστος, μικρότερη, πιο προσαρμόσιμη και βιώσιμη από τις προηγούμενες γενιές SIM και θα συμπληρώσει καθιερωμένες λύσεις όπως η pluggable SIM και η eSIM. Ως οι πρώτοι πάροχοι παγκοσμίως, η G+D και η Sony SI προχωρούν τώρα την ανάπτυξη της iSIM ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας μια ασφαλή λύση που είναι ειδικά σχεδιασμένη για απομακρυσμένη παροχή SIM (RSP), επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενεργοποίηση και διαχείριση των προφίλ SIM over-the-air. Αυτό επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στην επιλογή του αντίστοιχα προτιμώμενου δικτύου κινητής τηλεφωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης διάρκειας ζωής μιας συσκευής IoT, προσφέροντας παράλληλα την πιο οικονομικά αποδοτική λύση κατά τη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με πρόσφατο whitepaper της Transforma Insights. Η δυνατότητα ορισμού προφίλ ανάλογα με την τοποθεσία της συσκευής απλοποιεί την παγκόσμια κλιμάκωση των αναπτύξεων. Επιπλέον, το RSP συμβάλλει στον εξορθολογισμό των διαδικασιών παραγωγής, αποθήκευσης και εφοδιαστικής, για την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας.

Η νέα λύση βασίζεται στο chipset ALT1350 της Sony SI με δυνατότητα iSIM, το οποίο υποστηρίζει πλέον τυποποιημένο και μελλοντικά αξιόπιστο RSP. Το ασφαλές λειτουργικό σύστημα (OS) της SIM της G+D αποθηκεύεται σε ένα στοιχείο ανθεκτικό στην παραβίαση (TRE) εντός ενός system-on-a-chip (SoC), σε αντίθεση με τις τοποθετούμενες κάρτες SIM ή τις συγκολλημένες eSIM. Λειτουργεί ως απομονωμένο στοιχείο υλικού που συνδυάζεται με ένα chipset βασικής ζώνης για να σχηματίσει μια ενιαία μονάδα συνδεσιμότητας.

Το iSIM προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: Η βελτιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας αυξάνει την αποδοτικότητα της συσκευής. Υψηλή ασφάλεια παρέχεται από το απομονωμένο υλικό σε συνδυασμό με το ασφαλές και πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα SIM της G+D. Οι διαδικασίες παραγωγής και αποθήκευσης μπορούν να βελτιστοποιηθούν, επειδή δεν υπάρχει ανάγκη συγκόλλησης διαφορετικών εξαρτημάτων υλικού ή σύνδεσης καρτών SIM στη συσκευή. Τέλος, οι iSIM υποστηρίζουν επίσης υψηλότερες απαιτήσεις βιωσιμότητας, με την απουσία υποδοχών, πρόσθετων περιβλημάτων ή πλαστικού.

Λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και του μικρού μεγέθους του, το iSIM αποτελεί ιδανική επιλογή για συσκευές IoT με περιορισμένη μπαταρία που λειτουργούν σε δίκτυα ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LPWAN) μέσω τεχνολογιών Narrowband IoT (NB-IoT) ή Long Term Evolution for Machines (LTE-M). Οι φορητές συσκευές συγκαταλέγονται επίσης στους πιθανούς τομείς εφαρμογής. Τυπικές περιπτώσεις χρήσης μπορούν να βρεθούν σε τμήματα της αγοράς όπως η έξυπνη μέτρηση, η αγροτεχνολογία, η έξυπνη υγεία, η παρακολούθηση και ο εντοπισμός ή ολόκληρο το φάσμα του μαζικού IoT.

Με την κεντρική λύση διαχείρισης SIM AirOn360, η G+D παρέχει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για την over-the-air διαχείριση των iSIM. Υποστηρίζει τόσο την απομακρυσμένη παροχή SIM με δεδομένα που αφορούν συγκεκριμένους φορείς εκμετάλλευσης δικτύου όσο και τη διαχείριση ενημερώσεων. Η λύση συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές GSMA RSP για εφαρμογές καταναλωτή, M2M και IoT και βοηθά τους κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού (OEM) ή τους κατόχους συσκευών να διαχειρίζονται αποτελεσματικά και με ασφάλεια τον κύκλο ζωής της iSIM. Το RSP σύμφωνα με το νέο πρότυπο GSMA SGP.32 για περιπτώσεις χρήσης M2M/IoT δίνει στους φορείς εκμετάλλευσης συσκευών IoT τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στην επιλογή των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Αυτό τους επιτρέπει να επιλέξουν τον βέλτιστο πάροχο όσον αφορά το κόστος, την ποιότητα των υπηρεσιών ή την κάλυψη του δικτύου, για παράδειγμα.

You May Like This