nowmag.gr

Αθήνα, 27.04.2023 – Η Freedom Finance Europe, το ευρωπαϊκό τμήμα της Freedom Holding Corp., θα είναι χορηγός της τέταρτης και καθοριστικής φάσης του Grand Prix γυναικών της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), η οποία θα διεξαχθεί στην Κύπρο από 15 έως και 28 Μαΐου 2023.

Η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Freedom Holding Corp. και της FIDE, με στόχο την προώθηση του σκακιού και την ανάδειξη νέων ταλέντων που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά σκακιστών.

Για πρώτη φορά, η Κύπρος θα φιλοξενήσει μια μεγάλη διεθνή σκακιστική διοργάνωση, η οποία θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική ιστορία της χώρας.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με τη FIDE και είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε ένα κορυφαίο παγκόσμιο τουρνουά σκακιού στην Κύπρο, όπου έχει την έδρα του το ευρωπαϊκό τμήμα της Freedom Holding Corp. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλά όμορφα και ενδιαφέροντα παιχνίδια», δήλωσε οEvgeniy Tyapkin, εκτελεστικός διευθυντής της Freedom Finance Europe.

Ο γενικός διευθυντής της FIDE, Emil Sutovsky, σημείωσε ότι «Η διεξαγωγή σκακιστικών διαγωνισμών σε χώρες που δεν φιλοξενούν συχνά αντίστοιχα τουρνουά υψηλού επιπέδου, είναι ένας από τους στόχους της FIDE και χάρη στην στήριξη της Freedom Finance Europe, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μπορούμε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά στην Κύπρο».

Στο γυναικείο Grand Prix θα συμμετάσχουν δώδεκα διαγωνιζόμενες, ενώ το “παρών” στη διοργάνωση θα δώσει και ο θρύλος του σκακιού και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Viswanathan Anand.

Ο Κρίτων Τορναρίτης, Πρόεδρος της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, τόνισε: «Εργαζόμαστε στο παρασκήνιο και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε αυτή τη διοργάνωση να έρχεται στην Κύπρο. Θέλω να επισημάνω την τέλεια συνεργασία μεταξύ της FIDE, της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, και του χορηγού, Freedom Holding Corp. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία και σε μελλοντικά έργα».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, από 15 έως και 28 Μαΐου 2023.

You May Like This