nowmag.gr

Η Huawei ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τη σχέση της με την υπηρεσία ταχυμεταφορών FedEx, καθώς πακέτα της που προορίζονταν για διευθύνσεις στην Ασία μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ χωρίς εξήγηση.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, δύο πακέτα που αποστέλλονταν από τα γραφεία της Huawei στην Ιαπωνία και απευθύνονται σε συναδέλφους στην Κίνα, μεταφέρθηκαν τελικά προς τις ΗΠΑ. Η Huawei ισχυρίζεται επίσης ότι η FedEx προσπάθησε να ανακατευθύνει δύο άλλα πακέτα που αποστάλθηκαν από το Βιετνάμ στις ΗΠΑ.

Τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτές τις ενέργειες υποτίθεται ότι βρίσκονται στα αρχεία παρακολούθησης μεταφορών (tracking record numbers) της FedEx, με την Huawei να αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επαρκή εξήγηση. Η FedEx βέβαια από την πλευρά της θέλει να υποβιβάσει το γεγονός και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα λάθος και ένα μεμονωμένο θέμα, ωστόσο η Huawei απαντάει ότι η εμπιστοσύνη της έχει πλέον κλονιστεί και η μελλοντική συνεργασία με την εταιρία θα επανεξεταστεί. Θέλοντας μάλιστα να μεταφέρει προς τα έξω τον προβληματισμό της, η Huawei δηλώνει ότι τα δέματά της περιείχαν μόνο εμπορικά έγγραφα και όχι υλικά τεχνολογίας, γεγονός που την κάνει να αδυνατεί να καταλάβει το λόγο εκτροπής των πακέτων.

 

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This