nowmag.gr

Η DJI κατέθεσε μήνυση εναντίον του αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης για τη συμπερίληψη της εταιρίας στις λίστες του Πενταγώνου ως “κινεζική στρατιωτική εταιρία”. Η DJI αμφισβητεί το χαρακτηρισμό επειδή “ούτε ανήκει ούτε ελέγχεται από το στρατό της Κίνας”. Αντιθέτως περιγράφει τον εαυτό της ως “ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πωλητής καταναλωτικών και εμπορικών drones”, με τη μεγαλύτερη χρήση να γίνεται από πρώτους ανταποκρινόμενους, πυροσβεστικά και αστυνομικά τμήματα, επιχειρήσεις και χομπίστες.

Η DJI ισχυρίζεται πως επειδή το Πεντάγωνο έχει επισήμως χαρακτηρίσει την εταιρία ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, της έχει προκαλέσει “συνεχιζόμενη οικονομική ζημία και προβλήματα στη φήμη της”.

Η DJI αναφέρει πως προσπάθησε να προσεγγίσει το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ για πάνω από 16 μήνες, καταθέτοντας μία αναλυτική αίτηση για την απόσυρσή της από τη λίστα. Ωστόσο το Υπουργείο αρνείται την οποιαδήποτε ουσιαστική αλληλεπίδραση και δεν έχει εξηγήσει τη λογική πίσω από την προσθήκη της εταιρίας στη λίστα. Φτάνοντας στον Ιανουάριο του 2024, το Υπουργείο έβαλε την DJI στη μαύρη λίστα χωρίς προειδοποίηση.

Η DJI ζητά από το δικαστήριο να χαρακτηρίσει την κίνηση του Υπουργείου ως αντισυνταγματική και ζητά αποζημίωση για τα προβλήματα που της προκάλεσε.

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/10/2024)

You May Like This