nowmag.gr

Αποκαλύπτοντας στους χρήστες την οικογένεια των Wi-Fi 6 access points, την τεχνολογία roaming και την υποστήριξη κοινότητας προγραμματιστών, η Cisco υπόσχεται να καταστήσει την ασύρματη επικοινωνία εξίσου αποτελεσματική με τη ενσύρματη. Φέρνοντας μαζί ένα πρώτο εγχείρημα ασύρματου κόσμου, τα Catalyst και Meraki ανήκουν στη νέα οικογένεια Wi-Fi 6 access points της Cisco.

Το Wi-Fi 6 (802.11ax) είναι σχεδιασμένο για δημόσια ή ιδιωτικά περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας, ενώ είναι και επωφελές για την ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου IoT (internet of things), καθώς και σε γραφεία που χρησιμοποιούν εφαρμογές εύρους ζώνης όπως video conference. Οι οικογένειες των Cisco Catalyst 9100 και Meraki MR 45/55 Wi-Fi 6 access points βασίζονται σε Cisco silicon, το οποίο λειτουργεί σαν ισχυρός αισθητήρας που παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του ασύρματου δικτύου σε πραγματικό χρόνο, κάτι που επιτρέπει πιο γρήγορες αντιδράσεις σε προβλήματα και ζητήματα ασφάλειας. Εκτός από το Wi-Fi 6, οι μονάδες διαθέτουν υποστήριξη για προβολή και επικοινωνία με τα πρωτόκολλα Zigbee, BLE και Thread.

Τα AP Catalyst υποστηρίζουν ταχύτητες uplink 2,5 Gbps, επιπλέον των 100 Mbps και 1 Gbps. Όλες οι ταχύτητες υποστηρίζονται για καλωδιώσεις κατηγορίας 5e, καθώς και για καλωδίωση 10GBASE-T (IEEE 802.3bz). Ομοίως με το πρόσφατης κυκλοφορίας Catalyst 9800, το Catalyst 9600 διαθέτει απόδοση 40Gbps έως 100Gbps, hot-patching για απλοποίηση των ενημερώσεων και εξάλειψη του χρόνου αναμονής που σχετίζεται με την ενημέρωση, κρυπτογραφημένη ανάλυση κυκλοφορίας ETA (Encrypted Traffic Analytics), τμηματοποίηση και αξιόπιστες λύσεις για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού σε ενσύρματες ή ασύρματες συνδεδεμένες συσκευές.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This