nowmag.gr

Στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του, ο Gurman αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με το Exploratory Design Group της Apple, γνωστό ως “XDG” εντός της εταιρείας. Η ομάδα είναι φαινομενικά πολύ μυστικοπαθής, ακόμη και με τα διαβόητα υψηλά πρότυπα της Apple. Τα άτομα που εργάζονται σε ένα έργο εντός της ομάδας δεν επιτρέπεται να επικοινωνούν σχετικά με την εργασία τους με άλλα μέλη του XDG που έχουν αναλάβει ένα διαφορετικό έργο. Τα άτομα οργανώνονται επίσης με βάση το σύνολο δεξιοτήτων και όχι με συγκεκριμένα έργα, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη του XDG συχνά εργάζονται σε πολλά διαφορετικά έργα ταυτόχρονα.

Η Exploratory Design Group λειτουργεί ως startup εντός της Apple και αποτελείται μόνο από μερικές εκατοντάδες άτομα, κυρίως μηχανικούς και ακαδημαϊκούς τύπους. Αυτό απέχει πολύ από τις πολλές εκατοντάδες άτομα στην Ομάδα Ειδικών Έργων, η οποία επικεντρώνεται στο αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Apple, ή από τους περισσότερους από χίλιους μηχανικούς στην Ομάδα Ανάπτυξης Τεχνολογίας της Apple, την ομάδα που κατασκευάζει τα headsets μικτής πραγματικότητας.

Το XDG λαμβάνει επίσης σημαντικούς οικονομικούς πόρους και τα μέλη ενθαρρύνονται να εργαστούν σε έργα έως ότου μπορέσουν να προσδιορίσουν εάν μια ιδέα είναι βιώσιμη ή όχι, αντί να «αναπτύξουν» νέες δυνατότητες για συσκευές όπως το iPhone.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Gurman αποκάλυψε ότι η XDG βρισκόταν πίσω από την πρόσφατη ανακάλυψη της Apple με τη μη επεμβατική τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος. Η ομάδα λέγεται ότι εργάζεται ενεργά σε τεχνολογία οθόνης επόμενης γενιάς, τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογίες επεξεργαστή, μπαταρίες επόμενης γενιάς για smartphone και λειτουργίες υγείας για συσκευές headset για να βοηθήσει άτομα με οφθαλμικές παθήσεις. Οι τεχνολογίες τσιπ και μπαταριών που αναπτύχθηκαν από την XDG φέρεται να έχουν ήδη αποσταλεί σε μοντέλα iPhone, iPad και Mac εδώ και αρκετά χρόνια.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/3/2023)

You May Like This