nowmag.gr

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές. Ανταγωνίζεται τα Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Brave και πολλές εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα, αλλά και το Safari που βρίσκεται στα προϊόντα της Apple.

To κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, με τους προγραμματιστές να βασίζονται σε μετρήσεις όπως είναι τα benchmark του browser για να δουν σε τι υπερέχει το καθένα.

Το Speedometer είναι ένα τέτοιο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης, το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 από την ομάδα WebKit της Apple. Από τότε έχει δει μόνο μία αναβάθμιση, το 2018.

Τώρα η ομάδα του WebKit συνεργάζεται με τους ανθρώπους του Chrome και του Firefox για να αναπτύξουν την αναβάθμιση του εργαλείου, το Speedometer 3.

Οι τρεις ανταγωνίστριες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπάρξει βελτίωση σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Σε ένα tweet στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η ομάδα του WebKit είπε ότι αυτή η κοινή προσπάθεια θα βελτίωνε το ίδιο το benchmark και θα ενίσχυε την απόδοση του προγράμματος περιήγησης για τους χρήστες της Apple.

Οι λογαριασμοί του Twitter που ανήκουν στην ομάδα του Mozilla Dev και του Google Chrome επιβεβαίωσαν επίσης την ανάπτυξη με το τελευταίο να λέει ότι η συνεργασία θα λειτουργήσει «σε ένα κοινό μοντέλο διακυβέρνησης» με στόχο να μοιράζονται ο ένας τη δουλειά του άλλου, οδηγώντας σε καλύτερες επιδόσεις για όλους.

Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/12/2022)

You May Like This