nowmag.gr

Η Adobe ανακοίνωσε ότι κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά όσον αφορά τη συνεργασία των χρηστών, φέρνοντας τις web εκδόσεις των εφαρμογών Photoshop και Illustrator. Η ιδέα της Adobe έχει να κάνει περισσότερο με το να επιτρέπουν οι χρήστες σε άλλους να βλέπουν τις εργασίες τους μέσα από ένα πρόγραμμα περιήγησης και να αφήνουν σχόλια παρά οι ίδιοι να χρησιμοποιούν τη web έκδοση για να κάνουν περίπλοκες εργασίες.

Αυτή τη στιγμή είναι δυνατό να αποθηκεύσει κάποιος την εργασία του στο Creative Cloud της Adobe και να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την ανοίξει από οπουδήποτε, αλλά πρέπει να έχει την εφαρμογή για PC ή iPad. Τώρα, με τις web εκδόσεις των Photoshop και Illustrator, οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν σχόλια απευθείας μέσα από τον browser χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζουν επιπλέον εφαρμογές ή να έχουν συνδρομή στο Creative Cloud. Αυτό σημαίνει πως γραφίστες και επαγγελματίες του χώρου μπορούν να δείξουν τις εργασίες τους απευθείας σε κάποια διαφημιστική εταιρεία ή σε άλλους πελάτες που δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται προϊόντα της Adobe.

Εκτός από τα βασικά εργαλεία συνεργασίας, η Adobe παρέχει και κάποια βασικά εργαλεία επεξεργασίας που θα επιτρέψουν στους χρήστες να κάνουν μικρές τροποποιήσεις και γρήγορες επεξεργασίες χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσουν τις πλήρεις εκδόσεις των Photoshop και Illustrator. Αυτές οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως επιλογή στοιχείων, μικρές διορθώσεις χρωμάτων κι άλλα.

Η Adobe λανσάρει επίσης το Creative Cloud Spaces που επιτρέπει στις δημιουργικές ομάδες να τα κάνουν όλα σε ένα μέρος. Αυτό το «μέρος» είναι ουσιαστικά ένας «λευκός πίνακας» διαθέσιμος στα μέλη του project ο οποίος δείχνει έγγραφα, εικόνες και οτιδήποτε άλλο απαιτείται.

Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις web εκδόσεις των Photoshop και Illustrator, για τη λήψη σχολίων και feedback, εγκαθιστώντας τις τελευταίες ενημερώσεις που έχει ήδη διαθέσει η Adobe. Για τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας, αυτά βρίσκονται ακόμη σε beta έκδοση και οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στην Private Beta εδώ.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 29/10/2021)

You May Like This