nowmag.gr

Η ABAS Integrated Systems, ολοκληρώνει με επιτυχία ακόμα ένα έργο στον κτιριακό κλάδο, συνεχίζοντας έτσι τη δυναμική της πορεία στο χώρο. Πρόκειται για το ανακαινισμένο κτίριο του Πύργου του Πειραιά, 34.600 τ.μ. και 22 ορόφων. Το εμβληματικό κτίριο υψώνεται 88 μέτρα πάνω από τη θάλασσα προσφέροντας πανοραμική θέα, ενώ φιλοξενεί από το 2023 το πρώτο «πράσινο» concept λιανικής και f&b στην Ελλάδα αλλά και τους πιο πολυτελείς χώρους γραφείων.

Η ABAS προέβη σε μελέτηπρομήθειαεγκατάσταση, και παραμετροποίηση συστήματος ανακοινώσεων και διανομής μουσικής αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής, πιστοποιημένου σύμφωνα με το πρότυπο ασφαλείας ΕΝ54, με 25 racks διασυνδεδεμένα με δίκτυο οπτικών ινών, εγκατεστημένα σε όλους τους ορόφους.  Η εγκατάσταση των συστημάτων δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με υψηλής ποιότητας ήχο, την ασφαλή διεξαγωγή κρίσιμων ανακοινώσεων, και την προβολή ενημερωτικού και διαφημιστικού περιεχομένου σχετικά με τις δράσεις του Πύργου. Οι εργασίες ανακατασκευής πραγματοποιήθηκαν από την κοινοπραξία των DIMAND, EBRD και PRODEA Investments, ενώ την γενική εργολαβία αποπεράτωσης έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Αναλυτικά τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν:

  • Πιστοποιημένο με πρότυπο ασφαλείας ΕΝ54 αποκεντρωμένο σύστημα Ανακοινώσεων και Διανομής Μουσικής, αποτελούμενο από 25 racks διασυνδεδεμένα με οπτικές ίνες με ενεργό εξοπλισμό πιστοποιημένο κατά ΕΝ54-16 και χρήση ειδικών DSP processors σε κάθε ζώνη, συνολικής ενεργής ισχύος άνω των 20.000W. Το σύστημα παρέχει απόλυτη ασφάλεια ανταποκρινόμενο στις υψηλότερες απαιτήσεις, αυτοεπιτηρούμενο με εφεδρικούς ενισχυτές που ενεργοποιούνται σε περίπτωση βλάβης.
  •  Άνω των 800 ηχείων πιστοποιημένων κατά EN54-24 σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, για άριστη και ενιαία κάλυψη ήχου για την ασφαλή διεξαγωγή των κρίσιμων ανακοινώσεων σε περίπτωση κινδύνου και έγκαιρη εκκένωση τους αν απαιτηθεί.
  • Επαγγελματικά Professional 4Κ Digital Signage monitors και videowall, 24/7 λειτουργίας και υψηλής φωτεινότητας. H διαχείριση του περιεχομένου και του προγραμματισμού προβολής του, γίνεται εύκολα και άμεσα από οπουδήποτε αποκλειστικά μέσω εξελιγμένου Digital Signage CMS.

Ο Πύργος αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο στην αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Ευρώπης. Είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Η ABAS Integrated Systems διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία πλέον των 40 ετών στα συστήματα Ήχου – Εικόνας – Αυτοματισμών – Δορυφορικών – IPTV και στην παροχή ενοποιημένων συστημάτων (System Integrations).

Η ABAS Integrated Systems διαθέτοντας έμπειρους μηχανικούς – απόφοιτους μεγάλων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, συνεργασίες με διακεκριμένα αρχιτεκτονικά και μελετητικά γραφεία, καθώς και συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές παγκοσμίως, παρέχει άριστες και εξατομικευμένες λύσεις σε κάθε περίπτωση.

Γραφείο Τύπου ABAS

You May Like This