nowmag.gr

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλες οι κυβερνητικές ενέργειες και στρατηγικές του κράτους, η Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου γραφείου ασφαλείας του κυβερνοχώρου, του οποίου θα ηγείται ο κος Tony Chapman ως επικεφαλής αξιωματούχος της κυβερνοασφάλειας.

Ο κος Tony Chapman ανέλαβε τα καθήκοντα της νέας του θέσης που υπάγεται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και έγραψε μέσω του LinkedIn: «Οι αλλαγές αυτές αντικατοπτρίζουν τον ρόλο ηγεσίας και συντονισμού που απαιτούνται για την αύξηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας. Αναλαμβάνω τα καθήκοντα που εκτελούσε ως τώρα ο Κυβερνητικός Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριών της ΝΝΟ από το Μάρτιο του 2017, επικεντρώνοντας τις ενέργειές μου στην εξασφάλιση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Για να αναπτυχτεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός που αποτελεί ένα μέρος του συνολικού οράματος της νέας ομάδας εξυπηρέτησης πελατών, το γραφείο θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των δυνατοτήτων και των προτύπων ασφαλείας του κυβερνοχώρου, ώστε να περιλαμβάνει ένα συντονισμένο σχέδιο ενεργειών και να αναπτύξει στρατηγικές θέσεις στον κυβερνοχώρο, μέσω μιας ανανεωμένης ομάδας υπό τις οδηγίες του ανώτερου αξιωματούχου στον κυβερνοχώρο».

Για να γίνει κατανοητό το όραμα της νέας ομάδας εξυπηρέτησης πελατών, ο κος Tony Chapman δήλωσε ότι θα εργαστεί για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΝΟ, των κυβερνήσεων των άλλων κρατών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι οποίες θα αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες.

Στο δελτίο τύπου της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της πληροφορίας και ψηφιακός αξιωματούχος κος Greg Wells δήλωσε πως «βασικός ρόλος της νέας προσπάθειας είναι η καλλιέργεια ενός νέου τρόπου ανίχνευσης και διαχείρισης του κινδύνου, ώστε να υποστηρίζει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις απειλές για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου. Ο Tony και η ομάδα του θα στηρίξουν το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού που πραγματοποιείται σε όλη την κυβέρνηση της ΝΝΟ, διασφαλίζοντας ότι οι ψηφιακοί χώροι μας προστατεύονται από τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Η κυβερνοασφάλεια της ΝΝΟ θα συνεχίσει το κρίσιμο έργο της, βελτιώνοντας τις ικανότητες και τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας ολόκληρης της κυβέρνησης για λογαριασμό της ΝΝΟ. Επίσης, θα συνεργάζεται στενότερα με την επιτροπή προστασίας πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων για την ασφάλεια, καθόλη τη διάρκεια του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους».

 

 

You May Like This