nowmag.gr

H κινεζικών συμφερόντων Nexperia ανακοίνωσε την εξαγορά της Newport Wafer Fab, του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στην Αγγλία. Το deal εκτιμάται ότι έφτασε σε ύψος τα 73.6 εκατομμύρια ευρώ και δημιούργησε ακόμα και πολιτικές συζητήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Nexperia είναι μία ολλανδική εταιρεία, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην κινεζική Wingtech. H Nexperia ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει, έναντι υψηλού αντιτίμου, στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Newport Wafer Fab (γνωστής και ως NWF), η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στη Μεγάλη Βρετανία. Η δραστηριότητα της NWF δεν σταματά μόνο στην κατασκευή chips για smartphones, αλλά επεκτείνεται και στις κατηγορίες των smart TVs, των αυτοκινήτων και των παιχνιδομηχανών.

Οι πολιτικοί της Αγγλίας που στέκονται με κριτική διάθεση απέναντι στη συγκεκριμένη εξαγορά, σημειώνουν ότι αυτή έχει ξεχωριστή σημασία σε μία εποχή κατά την οποία υπάρχει έντονη κρίση προσφορά επαρκών ποσοτήτων επεξεργαστών σε παγκόσμια κλίμακα. Η Nexperia, από την πλευρά της, βασιζόμενη στο ίδιο στοιχείο, δηλώνει ότι αυτό θα τη βοηθήσει να ικανοποιήσει με αποτελεσματικότερο τρόπο τη ζήτηση για επεξεργαστές.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 7/7/2021)

You May Like This